Економіка

На ринках Житомирської області подорожчали яйця й подешевшало сало

10 August 2016, 14:09

У липні на ринках Житомирської області на 6,8% подорожчали яйця, проте знизилася ціна на сало, рис та молоко.

Про це повідомляє головне управління статистики у Житомирській області.

«Ціни на споживчому ринку у липні 2016 р. порівняно з попереднім місяцем зросли по Житомирській області на 0,3%, по Україні знизились на 0,1%, з початку року по області ціни зросли на 5,2%, по Україні – на 4,9%.

На продовольчому ринку у липні 2016 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%. Зокрема, яйця подорожчали на 6,8%, свинина, борошно і крупи, фруктові соки, соуси, приправи, безалкогольні напої, оливкова олія, мінеральні та джерельні води, риба та продукти з неї, макаронні вироби, чай, яловичина, цукор, соняшникова олія – на 2,6–0,4%. Ціни на фрукти підвищились в цілому на 5,9%, у т.ч. яблука – на 2,3%, натомість кісточкові подешевшали на 13,3%, банани – на 3,1%.

Також відбулося зниження цін на овочі загалом на 19,9%, в основному, за рахунок подешевшання коренеплодів, цибулі та грибів на 33,2%, картоплі, овочів, вирощених з насіння, капусти – на 26,0–15,4%. Окрім того, на 4,0–1,2% знизились ціни на сало, рис, морозиво, масло, кондитерські вироби з борошна, мед», – йдеться у повідомленні.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали в цілому на 4,9%, зокрема, тютюнові вироби – на 7,5%.

«Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищились на 0,2% внаслідок зростання квартирної плати на 11,5%. Подорожчання у сфері охорони здоров’я на 0,6% зумовлено, передусім, збільшенням вартості амбулаторних послуг на 3,6%.

Ціни на транспорт піднялись на 0,2% за рахунок подорожчання палива та мастил на 0,4%.

Окрім того, зросли ціни у сфері відпочинку і культури на 1,8%, зокрема, туристичні послуги – на 6,8%, послуги ресторанів та готелів – на 1,0%, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – на 0,4%. Поряд з цим, одяг  і взуття подешевшали на 2,7%, зокрема, взуття – на 4,3%», – зазначають статистики.

Як повідомляв Житомир.info, антимонопольний комітет розбирається з дорогою гречкою, а Мінагрополітики очікує зниження ціни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі