Місто

У Житомирі вирішили скасувати громадські обговорення щодо перейменування «Ракушки» через поганий стан приміщення

10 August 2016, 18:04

У Житомирі вирішили скасувати громадське обговорення щодо перейменування «Ракушки» через поганий стан приміщення цього майданчика.

Про це Житомир.info розповіла  голова оргкомітету фестивалю «Пісенний Спас», заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

«Я знала про те, що з вчена рада ЖДУ ім. І. Франка подала петицію. Я її підтримала. Бо це логічно, тому що Володимир Федорович провів у «Ракушці» масу заходів, а зараз там проводиться фестиваль його імені (Пісенний Спас, – ред.). Справа навіть не в тому, що люди не прийшли на обговорення 3 серпня. Ми вирішили їх скасувати, коли побачили, в якому зараз стані «Ракушка». Всім, хто мене питав, чи будуть громадські слухання, я говорила про те, що ми будемо порушувати питання про те, чи варто зараз це робити (перейменовувати літній театр «Ракушка» на літній театр імені Володимир Шинкарука, – ред.). Літній театр на 1800 посадкових місць – це надзвичайно цікавий майданчик, який дійсно немає аналогів в Україні. У гарному стані він може приймати будь-яких зірок і будь-які концерти, абсолютно різних напрямків і різного формату. Але ж треба, щоб він був у нормальному стані. Кожного дня я в «Ракушці»: дві гримерки взагалі в жахливому стані, стеля… Власними силами разом із працівниками парку будемо щось приводити в порядок. Сама сцена більш-менш нормальна. Але якщо там не зроблять гідроізоляцію, то знизу вона може поцвісти. Це вже почалося, але поки цього не видно ззовні», – пояснила Ірина Шинкарук.

При цьому артистка зазначила, що зверталася й до представників місцевої влади з проханням посприяти в приведенні «Ракушки» до ладу. Зокрема під час однієї з нарад у Житомирського міського голови Сергія Сухомлина їй пообіцяли, що восени в літній естраді розпочнеться ремонт.

«Кілька разів я була у Сергія Івановича з приводу безпосередньо «Ракушки». Вони пообіцяли, що з осені й на 2017 рік її закриють на подальшу реконструкцію. Я дуже сподіваюсь, що все так і буде. Хоча я не уявляю, як деякі моменти там можна ліквідувати. Там, зокрема, велика проблема з електропостачанням. Для того, щоб проводити захід певного рівня, обов’язково треба ставити генератор. Це вихід, коли є будівля, до якої можна підключитися. Але для нас це немаленькі затрати на пальне», – сказала заслужена артистка України.

Як повідомляв Житомир.info, у травні проректор з навчально-методичної та виховної роботи ЖДУ ім. І. Франка Андрій Шевчук подав до Житомирської міської ради електронну петицію про перейменування літнього театру «Ракушка» на літній театр імені Володимира Шинкарука. За місяць це звернення було стовідсотково підтримано городянами, набравши потрібних 250 голосів. Зважаючи на це, міська влада запланувала провести громадські обговорення, що мали відбуватися 3 серпня у КЗ «Палац культури».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі