Місто

Житомирських студентів обурив намір міністерства скасувати стипендії

11 August 2016, 16:38

Міністерство фінансів України з нового бюджетного року пропонує урізати витрати на стипендії студентам і виплачувати кошти тільки окремим категоріям.

Про це повідомляє Українська правда.

«Мінфін повідомив Міністерство освіти і науки, що на наступний бюджетний рік видатки на стипендію передбачені тільки для учнів та студентів із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", а також, аспірантам та докторантам», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, стипендії хочуть розділити на дві складові.

«Перша - це соціальна підтримка малозабезпеченим верствам населення, зокрема дітям-інвалідам. І, до речі, адмініструватися вона повинна Мінсоцполітики. Друга - це академічні стипендії, які буде отримувати обмежена кількість людей в ВУЗах», - повідомляють на сайті Українська правда.

Така ініціатива міністерства обурила житомирських студентів. У коментарі  Житомир.info керівник житомирської міської регіональної організації Української асоціації студентського самоврядування Олександр Шевчук розповів, що орієнтовно 22 серпня студенти збирають обговорити питання скасування стипендії з представниками міністерств.

«Ми регіональне відділення Української асоціації студентського самоврядування. В організацію входять представники органів студентського самоврядування навчальних закладів Житомира. Сьогодні  було засідання правління. Ми прийняли рішення, що збереться ініціативна група Української асоціації студентського самоврядування, в яку входитимуть житомирські студенти і буде проведене обговорення цього питання з представниками Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України. Поки дедлайн 22 серпня. Ведуться переговори і дата може бути змінена. Також наші активісти входять в громадську раду при Міністерстві освіти», – зазначив Олександр Шевчук.

У блозі на Житомир.info Олександр Шевчук написав, що студенти готові до акцій.

«Ми готові до проведення студентських акцій прямої дії, однак наразі говорити про це передчасно», – написав Шевчук.

Також на сайті президента 11 серпня з’явилась  петиція, в якій ініціатори просять не допустити позбавлення стипендії студентів не пільгових категорій.

Як повідомляв Житомир.info, цього року найбільше «бюджетників» – у Житомирському державному технологічному університеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі