Місто

На могилу до військовослужбовця Артема Абрамовича житомиряни несуть оберемки соняшників

12 August 2016, 13:09

Кілька десятків людей прийшли 12 серпня на могилу до військовослужбовця 30-ї бригади Артема Абрамовича, який цього дня у 2014 році загинув у танковому двобої поблизу с. Никифорове на Донеччині, прикриваючи відхід групи побратимів.

Вшанувати пам‘ять Артема прийшли родичі, друзі, однокласники, а також прості житомиряни, які не були знайомі з бійцем. Усі приносили оберемки квітів, особливо багато соняшників.

«Він і сам такий схожий на соняшник був: очі такі великі, карі, сам світленький і завжди усміхнений, дуже веселий. Характер у нього був відчайдушний - якщо щось своє надумав, він свою думку відстоював. Він був яскравий хлопчиком, і звісно, ми чекали іншої долі. Мама Світлана сказала, що він на полі соняшників загинув, і я тепер йду не з гвоздиками. Коли до Тьоми йду - беру соняшники. Він схожий на соняшник був», - розповіла перша вчителька Артема Ганна Смолянова.

Близькі кажуть, навіть через 2 роки після загибелі Артема їх біль не минає.

Як повідомляв Житомир.info, після трагічного бою 12 серпня 2014 року пошуки Артема тривали 9 місяців. Батьки до останнього сподівалися, що Артем у полоні бойовиків. Шукаючи єдиного сина, мама особисто їздила на місце бою. Героя ідентифікували за допомогою ДНК-експертизи і поховали в Житомирі 23 травня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі