Економіка

Житомирський водоканал оголосив про черговий намір підняти тарифи на воду у 2017 році

15 August 2016, 10:44

 У 2017 році комунальне підприємство «Житомирводоканал» міської ради має намір знову підняти тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення.

Інформація про намір КП «Житомирводоканал» від 12 серпня опублікована на офіційному сайті водоканалу та Житомирської міськради.

«КП «Житомирводоканал» інформує про намір здійснити у 2017 році зміну діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення та тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 №390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», КП «Житомирводоканал» інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги в наступних розмірах (з урахуванням податку на додану вартість):

централізоване водопостачання – 6,30 грн/м³;

централізоване водовідведення – 7,12 грн/м³», - йдеться в офіційному повідомленні.

Водоканал повідомляє, що збитки підприємства за 1 півріччя 2016 року склали 15,1 млн грн, і метою зміни тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

Таким чином, плановані тарифи на послуги з:

централізованого водопостачання – зростуть на 57,7% (діючий тариф 3,996 грн/м³ з врахуванням податку на додану вартість);

централізованого водовідведення – зростуть на 15,0% (діючий тариф 6,192 грн/м³ з врахуванням податку на додану вартість).

Начальник Житомирського водоканалу Андрій Нікітін 15 серпня пояснив Житомир.info, що йдеться про плани водоканалу у 2017 році підняти тарифи на воду у зв’язку із запланованим здороженням електроенергії.

«Відповідно до правил Нацкомісії, ми зобов’язані подавати свої плани на 2017 рік. Після розгляду Нацкомісією і затвердження тарифів сам тариф повинен пройти процедуру в Міністерстві юстиції, має бути опублікований на сайті Нацкомісії, і лише після того він вступає в силу. У наших планах 2017 року повинне бути ще одне підвищення тарифів, щоб ми хоча б відповідали темпам здорожчання електроенергії, яка є основною складовою в нашому тарифі. Ми у цьому році ми показуємо свої наміри підняти тарифи у 2017 році», - пояснив начальник водоканалу.

Повний текст повідомлення про наміри підняти тарифи читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року «Житомирводоканал» оголосив про свій намір здійснити зміну тарифів на послуги централізованого водопостачання (5,87 грн/м³) та водовідведення (6,78 грн/м³). 21 липня заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко розповів Житомир.info, що Нацкомісія встановила нові тарифи на водопостачання та водовідведення для КП «Житомирводоканал». 5 серпня «Житомиробленерго» повідомило про підвищення тарифів на електроенергію з 1 вересня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі