Події

Житомирські СБУшники затримали бойовика терористичного угрупування «Восток»

16 August 2016, 09:34

Співробітники управління СБ України в Житомирській області затримали на Тернопільщині бойовика терористичного угруповання «Восток» т.зв. «ДНР».

Про це повідомляє прес-група СБ України в Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що уродженець Донеччини добровільно приєднався до незаконного збройного формування у серпні 2014 року. Після проходження відповідної підготовки, він став старшим мінометником артилерійської системи «Нона» «Окремої бригади спеціального призначення «Восток» та перебував у ній до березня 2016 року.  Слідчими УСБУ документально підтверджено його участь у мінометних обстрілах позицій сил антитерористичної операції в районі міжнародного аеропорту «Донецьк», поблизу міст Харцизьк, Макіївка та Сніжне.

Наприкінці весни бойовик, зрозумівши безперспективність майбутнього «молодої республіки» та побоюючись за власне життя, повернувся на контрольовану українською владою територію. Він переховувався у кількох областях України, намагаючись працевлаштуватися. Останнє його місце роботи – сторож на підприємстві в одному з сіл Підволочиського району Тернопільщини. Під час спільної операції співробітники Управлінь СБУ в Житомирській та Тернопільській областях затримали бойовика на робочому місці. Чоловіку повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Як повідомляв Житомир.info, Корольовський районний суд Житомира 17 червня розглянув справу Дмитра Васильця та Євгена Тімоніна, яких звинувачують у сприянні сепаратистському телеканалу «Новороссия ТВ» для налагодження прямого ефіру, трансляцій новин про діяльність так званої «ДНР».

Фото прес-групи СБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі