Події

У Житомирській області шахрай віддав під заставу орендований автомобіль

18 August 2016, 11:39

У Житомирській області жінка здала шахраю в оренду вантажівку, який її віддав під заставу.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«До Бердичівського відділу поліції звернулась 32-річна місцева жителька. Заявниця розповіла, що ще у квітні 2016 року вона домовилася з місцевим жителем про оренду її вантажного автомобіля Mitsubishi Canter. Жінка сподівалася таким чином отримувати прибуток. Однак через деякий час вона дізналася, що її транспортний засіб знаходиться під заставою у жителя області», – йдеться у повідомленні.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

«У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили місце перебування підозрюваного, 36-річного жителя с.Сингаївки, який у скоєному зізнався. Чоловік пояснив, що сподівався таким чином покращити своє матеріальне становище, адже був безробітним. Наразі проводяться заходи для вилученню автомобіля. Досудове розслідування триває», – прокоментувала т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.

За чинним законодавством чоловікові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 5 років.

Також до ГУ Нацполіції надійшло повідомлення про зникнення автомобіля жителя райцентру.

«17 серпня близько 7.30 до чергової частини Коростишівського відділу поліції звернувся 28-річний житель райцентру із заявою про викрадення його ВАЗу, що знаходився на поблизу будинку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Детально розпитавши власника транспортного засобу про обставини, поліцейські розпочали розшукові заходи. Згодом поліцейські встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 21-річний житель обласного центру, який у скоєному зізнався. Викрадений автомобіль вилучено. Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Парубку загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк», – повідомили у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у Новограді-Волинському Житомирської області 12 серпня двоє хлопців викрали з подвір’я місцевої жительки автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі