Місто

Житомирські спортсмени розпочали обкатку нової мототраси

18 August 2016, 12:31

Після тривалої перерви в Житомирі знову чутно ревіння моторів кросових байків. З десяток спортсменів проводять «обкатку» нового мототреку, який знаходиться біля села Клітчин Житомирського району. В минулому році земельну ділянку, на якій зазвичай проходили змагання з мотокросу, розподілили між учасниками АТО, а трасу розрівняли. Після довготривалих пошуків землі та спонсорів у обласному осередку Федерації мотоспорту України розповідають: змаганням з мотокросу в Житомирі – бути.

«Уже почали будівництво, по суті, тут вже 80% робіт вже зроблено. Це нова ділянка, новий трек, там, де будуть проводитися змагання з мотокросу. До речі, найближчі змагання ми плануємо провести вкінці вересня, 25, 27 або 29-го. Це етап Чемпіонату України, приз академіка Корольова, це наші традиційні змагання. На цьому треку є можливість проводити змагання найвищого рівня, аж до Чемпіонату Європи. Він технічно відповідає всім новим вимогам і новим віянням. І тут ми плануємо проводити змагання рівня Чемпіонату України, Чемпіонату Європи, але для цього потрібно буде ще попрацювати. Є перспектива проведення тут змагання на мотоциклах з коляскою, на квадроциклах. Аж навіть до змагання найвищого рівня, як я вже сказав, Чемпіонату Європи», - розповідає президент федерації мотоспорту України в Житомирській області Олександр Бочковський.

Олександр Бочковський розповідає: новий мототрек побудований за сприяння міського голови Житомира Сергія Сухомлина, небайдужих спонсорів та самих спортсменів.

«Це все зроблено силами самих спортсменів, силами спонсорів, силами спортсменів з Федерації мотоспорту України в Житомирській області. Ось всі хлопці тут, вони всі на місці. У нас всі досвічені люди, які бачили дуже багато треків, ми знаємо, як це робити. Найголовніше, що тут гарне місце, яке відповідає всім вимогам. Це поруч з містом, хороша логістика, нормальні умови, можливість поливу і так далі», - каже Олександр Бочковський.

«Обкатку» нової траси проводить багаторазовий Чемпіон України, легенда мотоспорту Олег Ліпінський. Спортсмен каже: за сезон команда Житомирської області дещо втратила форму, бо не мала бази для тренувань, але тим не менш переконаний: новий мототрек дозволить спортсменам готуватись до змагань найвищого рівня.

«Я приведу такий приклад. Давайте уявимо собі, що футбольний клуб «Полісся» займає у Вищій лізі, обігравши «Шахтар», перше місце. І на наступний рік ми дізнаємось, що забрали стадіон. У чемпіона України, який в минулому році виборов перше місце в чемпіонаті, відібрали стадіон. І тому доречно сказати, що ми, команда, яка посіла перше місце в Україні, не мали треку, бо трек забрали під забудову АТОвцям. Тому ми шукали альтернативу, шукали ділянки. Будемо нарощувати свої «м’язи», трасу. Я думаю, що в наступному році ця траса покаже свій результат, і результат сам за себе скаже», - розповідає Олег Ліпінський.

Олександр Бочковський додає: кістяк траси вже сформовано, але попереду ще багато роботи.

«Це якби основа, до якої потрібно додавати, додавати, додавати, і межі цьому немає. Тому зараз пройшов найважчий і дорогий етап будівництва треку. А зараз якраз Олег займатиметься тим, щоб набивати цей «скелет» «м'язами», - каже Олександр Бочковський.

У обласному осередку Федерації мотоспорту України закликають меценатів приєднуватись до розвитку мотоспорту в Житомирі та запевняють, що жодна допомога не буде зайвою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі