Політика

Через три місяці після обрання Рибак так і не став головою житомирської «Самопомочі»

22 August 2016, 16:11

У травні 2016 року на звітно-виборчій конференції в Житомирі вибрали керівником міського осередку «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Рибака. Але політрада партії у Києві не підтримала рішення через юридичну колізію в оформленні і організацію продовжував очолювати Станіслав Балакішієв.

У коментарі Житомир.info Станіслав Балакішієв розповів, що на даний час він є керівником міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

«Дійсно, у травні 2016 року пройшла звітно-виборча конференція, на якій проголосували, що Олександр Рибак має очолити міську партійну організацію. Але в Києві політрада відмінила це рішення, і по сьогодні поки я є керівником міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Хоча, чесно кажучи, я не проти, якщо її очолить Рибак – людина досвідчена, яка може згуртувати людей, волонтерів. Тому, якщо Київ прийме рішення призначити головою міської організації Олександра Рибака, то буду йому допомагати», - прокоментував Станіслав Балакішієв.

У розпорядженні Житомир.info є витяг з протоколу засідання виконавчого комітету політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» від 23 липня 2016 року, в якому йдеться про прийняте рішення відсторонити від виконання посадових обов’язків голову житомирської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Балакішієва Станіслава Закіровича та призначити виконуючим обов’язки голови Олександра Рибака до моменту обрання нового голови.

Олександр Рибак розповів Житомир.info, що нові вибори керівника міської організації заплановані на 30 серпня.

«В травні в нас була звітно-виборча конференція, на якій ми відсторонили Балакішієва і обрали мене. Там юридично була колізія в тому, що у нас було трохи юридично не правильно сформовано рішення, оскільки керуючий справами обласної організації була Наталя Павлюк, а вона на той момент уже була членом контрольно-ревізійної комісії «Самопомочі» всеукраїнської, тому вона не могла тут виконувати ці обов’язки, вона одночасно знаходилась на двох посадах, а вона, як член ревізійної комісії не може бути в інших органах. Але по статуту партії, центральний орган партії має погодити це переобрання. Ми коли направили їм туди, вони побачили цю правову колізію і написали нам про те, що є така правова колізія і треба її виправити, тому вони вирішили таким чином зробити: відсторонити Балакішієва своїм рішенням, призначити Рибака виконуючим обов’язки і скликати збори житомирської міської організації на 30.08 і провести їх уже по-новому, коли Павлюк не буде членом виконавчого комітету житомирської обласної організації. Але при тому при всьому є протокол від 23 липня відсторонити від виконання посадових обов’язків голову житомирської міської організації Балакішиєва і призначити на час відсторонення Рибака і забезпечити роботу. 30 серпня будуть оголошені нові вибори керівника міської організації», – зазначив Олександр Рибак.

На сайті партії «Об’єднання «Самопоміч» зазначено, що керівником  житомирської міської організації є Станіслав Балакішієв.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня на звітно-виборчій конференції обрали нового керівника Житомирської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Ним став депутат Житомирської міської ради Олександр Рибак.

Копія витягу  надана  Олександром Рибаком

Скрін з сайту партії

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі