Місто

У День прапора житомиряни поклали квіти на могили воїнів АТО

23 August 2016, 12:40

Близько сотні людей 23 серпня в День Державного Прапора прийшли на Смолянське військове кладовище, щоб вшанувати пам’ять загиблих в АТО військовослужбовців. Люди принесли квіти та прапори України. Під час мітингу до присутніх звернулась мама загиблого воїна АТО Тетяна Стриженко.

«Коли нам повернули речі нашого сина, в його рюкзаку я знайшла єдину річ, яку я йому не поклала, коли збирала його на війну. Це був прапор України. Як потім з'ясувалось, цей прапор йому подарував товариш, хлопчак, з яким він виріс в одному дворі, а потім разом вони воювали. Повернувшись з відпустки, він привезе йому в подарунок прапор України. Хто б міг подумати, що наші хлопці почнуть одне одному дарувати не якісь матеріальні речі, а такі духовні речі, як прапор», - каже мама загиблого військовослужбовця Тетяна Стриженко.

Жінка впевнена, що для хлопців, які захищають незалежність і суверенітет України, прапор – це більше ніж державний символ.

«20 років. Мрії про власну родину, власний дім, власний байк так і залишились мріями,  як і сотні мрії наших хлопців, бо всі вони мріяли про мирне, гарне життя. Всі вони хотіли жити. Але зараз вони лежать тут, під цими прапорами, тими прапорами, які вони підіймали над звільненими містами, які вони дарували одне одному, які вони носили у своїх рюкзаках. Для них це не лише символ їх держави, для них це ще й символ їхньої віри. Віри в те, що їх справа достойна, і їх справа правильна», - переконана Тетяна Стриженко.

Люди, які прийшли на Смолянське військове кладовище вшанували полеглих військових хвилиною мовчання та поклали квіти до їх могил.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі