Місто

Що житомиряни вважають головною ознакою незалежності України. Опитування

23 August 2016, 17:49

Адміністративні будівлі прикрашають національними прапорами, а прості житомиряни навіть кріплять прапорці до автомобілів – країна готується відзначати День Незалежності. В цьому році – це ювілейна дата – від дня ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України пройшло 25 років. Напередодні свята ми вирішили поцікавитись в житомирян, що вони вважають головною ознакою незалежності нашої держави.

«Дуже глибоке питання. Я навіть не знаю. Напевно, те, що я можу вільно ходити, гуляти, святкувати цей день зі своєю сім'єю і насолоджуватися свободою, незалежністю. Напевно, якось так», – каже житомирянка Ліза.

«Незалежність для мене – це достатній рівень життя для кожного українця. Щоб кожен українець у своїй державі почувався вільним, незалежним, щасливим із достатнім рівнем життя», – вважає житомирянка Леся.

«Однозначно сказати не можна. Для кожного буде щось різне. Треба прагнути і щоб свобода була. Тобто для кого, що є важливим, то, щоб та мета реалізувалась. Хотілось давно бути вільними. Скільки і говорить історія, українці завжди були вільним народом. Прагнемо цього. Хочемо мати і мову свою, і прапор свій, і гімн свій. І щоб він ніколи не переставав існувати», – розповідає житомирянка Валентина.

«Це видатний день в історії нашої держави, день, до якого держава йшла не те, щоб роки, або десятиліття, а саме століття. Цей день, День Незалежності, який визначає свободу. Свободу віросповідання, свободу мови, свободу культури, який визначає здоров'я нації, який визначає щастя, в кінці кінців, нашої української нації. Ми дійсно, напевно, воістину щасливі люди, бо ми закладаємо фундамент, ми закладаємо ту «цеглинку», в ту націю, в якій житимуть наші діти, наші онуки, наші правнуки. Вони будуть з усмішкою згадувати нас. Вони скажуть, що ми, покоління 2016 року, прожили нелегке життя. Воно було у нас різне: були і перемоги, і засмучення. Але це такий тернистий шлях до щастя, шлях до свободи», – переконаний житомирянин Володимир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі