Місто

Чи потрібен був військовий парад з бронетехнікою на Хрещатику. Думки житомирян

24 August 2016, 13:40

Впевнено, стройовим кроком центральною вулицею столиці йдуть військовослужбовці української армії, а за ними проходить важка бронетехніка – Україна відзначає 25-ту річницю незалежності. За військовим парадом в Києві в прямому ефірі на майдані Корольова спостерігають кілька сотень житомирян.

Перед Днем Незалежності в українському суспільстві точилась жвава дискусія стосовно того чи варто проводити парад з участю важкої бронетехніки. Частина людей виступала за те, що усе озброєння в умовах війни повинне бути на передовій, інша частина переконувала українські воїни повинні пройти центром столиці. Чи потрібно було проводити військовий парад із залученням важкої бронетехніки – Житомир.info поцікавився у житомирян.

«На мою думку, його потрібно було проводити. І при тому обов'язково. Але не для того, щоб настрахати когось, що от ми такі величні. Просто потрібно було показати людям, що ми сильні, що ми зможемо і в нас все вийде. І навіть показати наш патріотизм, показати те, що ми любимо Україну, що ми її любимо, шануємо, і що вона для нас дуже дорога», - впевнена житомирянка Оксана.

«Перед тим, як я подивилась, мені здавалось, що не потрібно. Але сьогодні я подивилась і горда за свою державу. Потрібно було, щоб народ український побачив, оцінив, що ми дійсно встали з колін. Перед війною армія абсолютно стояла ніби перед розбитим коритом, а сьогодні піднялась так високо. Я вважаю, що це потрібно було показати», - вважає житомирянка Любов. 

«Я вважаю, що парад техніки не потрібен був. Просто нехай би пройшли військові і все. В країні війна. Військова техніка повинна бути така, як на параді, така само і на передовій і скрізь на війні», - переконана житомирянка Лариса.

«Я вважаю, що потрібно було обов'язково. Потрібно було продемонструвати нашу силу, нашу міць, і те, що ми можемо вистояти в цій нелегкій боротьбі. А як військові можуть бути без військової техніки. Це ж частина військових і армії, правда?», - каже Олеся.

Виступ президента Петра Порошенка під час параду до Дня Незалежності читайте тут

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі