Події

Житомирська прокуратура оскаржила рішення облради, за яким громадська організація незаконно отримала 3 тис. га мисливських угідь

25 August 2016, 12:25

На Житомирщині прокуратура оскаржила у суді протиправне рішення обласної ради, згідно з яким громадська організація отримала у користування на 25 років понад 3000 га мисливських угідь, серед яких – територія полігону однієї з військових частин.

Про це повідомляє прес-служба прокуратура Житомирської області.

«Установлено, що у травні поточного року Житомирською обласною радою прийнято протиправне рішення про надання у користування мисливсько-рибальському клубу понад 3000 га мисливських угідь, розташованих на території Новогуйвинської селищної, Тетерівської і Зарічанської сільських рад Житомирського району та ДП «Житомирський військовий лісгосп». Зокрема, тисячі гектарів мисливських угідь, у тому числі і територія військового полігону однієї із військових частин, надано громадській організації у користування терміном на 25 років без погодження постійних землекористувачів, що є порушенням вимог чинного законодавства», – йдеться у повідомленні.

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратура області оскаржила рішення обласної ради з підстав невідповідності його вимогам природоохоронного законодавства. Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення Житомирської обласної ради щодо передачі Житомирському обласному мисливсько-рибальському клубу «Халзан» мисливських угідь загальною площею 3004,4 га в межах Житомирського району був опублікований на сайті облради 15 березня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі