Місто

Творча молодь успішно відзначила День Незалежності

26 August 2016, 09:12

25-річчю Незалежності нашої держави був присвячений молодіжний громадсько-мистецький фестиваль "Молодь відзначає Незалежність-2016", який цього року акумулював кращі творчі сили молоді на підтримку єдності нашої держави. Захід відбувся 24 серпня в оновленому літньому театрі "Ракушка". Найактивніша творча молодь Полісся відзначила цю визначну дату по-особливому і надзвичайно цікаво: з українським колоритом, молодіжною креативністю та піднесеним настроєм.

Проведенню заходу сприяли управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, управління культури Житомирської міської ради та творчо-мистецьке об'єднання "Академія зірок".

Відкрила захід пісенна композиція "Молитва за Україну" у виконанні лауреата міського конкурсу патріотичної пісні "Пам'ять жива" – молодіжної співачки Анастасії Затолюк.

Вдало пройшов патріотичний танцювальний флеш-моб "Ми - українці", до якого долучились не тільки учасники фестивалю, а й численні глядачі. Також учасники відомої школи танцю "T-Squad" організували творчі майстерні різноманітних молодіжних суб-культур та провели для усіх бажаючих чудові майстер-класи з сучасного танцю.

Присутніх зацікавила інформація ведучого фестивалю Сергія Вікторова, який протягом усієї програми розповідав про те, як відзначають День Незалежності в інших європейських країнах, а також про звичаї і традиції європейських столиць. Приємно було почути зі сцени безліч  відомих українських хітів у виконанні лауреата "Пісенного спасу-2016" Євгена Кравчука, молодіжних співачок Анастасії Навольнєвої, Ольги Рибчинської, Надії Максимчук, Лізи та Ніни Свириденків, солістів студії "Шоу Сергія Вікторова": Марії Шатило, Юлії Нагорної, Вероніки Нетикши, Дар'ї Собчук, Іванни, естрадного дуету "Форте" і багатьох інших виконавців. Безліч молодіжних колективів сучасного танцю представили присутнім свої нові танцювальні композиції. Також продемонстрували свою майстерність переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів – вихованці спортклубу "Карате До Дзьо".

«У програмі досить цікаві номери: є і танцювальні, і співочі, і модельні. Приємно, що виконуються українські хіти. Взагалі добре, що для громадян зробили таке свято і кожен може прийти посидіти і подивитися цікавий концерт», – сказала глядачка Олена.

Однією з "родзинок" фестивалю стало проведення змагання юних леді "Королева Дня Незалежності-2016". Претенденток на участь у ньому від найчарівнішої половини людства цього року було вдосталь – і серед підлітків, і серед молоді. Компетентне журі змагання цього року очолила титулована модель з Польщі, найяскравіша студентка міста Лодзі, володар головної номінації престижного польського конкурсу "Міс Полонія студенток Лодзі" 2015 року – Регіна Войцеховська. А переможцями змагання стали: у середній віковій категорії – ІІ Віце-Міс Незалежність Дар'я Могілєвцева, І Віце-Міс Незалежність Крістіна Карпюк, Міс Незалежність-2016 – Катерина Башинська; у старшій віковій категорії – ІІ та І Віце Королевою Дня Незалежності відповідно стали Олена Ткачук та Єлизавета Шаробокова, а головний титул "Королева Дня Незалежності-2016" виборола Яна Кудрас з містечка Новогуйвинськ. Переможці отримали чудові подарунки від голови журі та організаторів змагання, а всі учасниці – сертифікати від представництва фірми "Оріфлейм" Ірини Снігурівської, школи макіяжу "Face Art" Наталії Семенюк, весільного салону "Я+ти" та салону Валерія Стройванса.

На вході до літнього театру "Ракушка" працював арт-майданчик "Синьо-жовте селфі" та "Відео-привітання", що користувався попитом у присутніх.

Закінчився молодіжний громадсько-мистецький фестиваль "Молодь святкує Незалежність" виступами гостей: молодіжної поп-групи "KRISTI" та парадом української та європейської музики від від відомого ді-джея SoulBeat та його друзів.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі