Місто

Цього року збільшилась вартість проживання у гуртожитках житомирських університетів

29 August 2016, 15:01

Наприкінці серпня ще триває поселення в гуртожитки студентів вищих навчальних закладів Житомира. В першу чергу житлом забезпечують першокурсників. Вартість проживання цього року збільшилась.

Про це Житомир.info розповіли в університетах Житомира.

Студенти Житомирського державного технологічного університету до початку опалювального сезону за проживання в гуртожитку платитимуть менше. У минулому навчальному році студенти за чотири місяці проживання сплачували 1000 грн.

 «З вересня місяця йде підвищення вартості електроенергії і це ще без тепла. Вересень, жовтень, листопад буде вартість десь приблизно до 200 грн потім, коли почнеться опалювальний сезон, то буде до 300 грн, все залежатиме від того скільки буде завантажений гуртожиток. Зараз ще триває поселення. Хто з першокурсників писав заяву, хто хотів проживати в гуртожитку – всіх ми забезпечили. В нас така політика в ректора, що ті хто перший курс, то їх треба в першу чергу забезпечити, щоб вони жили біля університету, і щоб вони не платили багато коштів, а потім всіх інших», – розповів голова профкому студентів ЖДТУ Владислав Савіцький.

Вартість проживання в гуртожитках Житомирського Національного агроекологічного університету від 290 грн до 325 грн.  Минулого року студенти агроуніверситету за кімнату в гуртожитку платили найменше – від 175 грн до 225 грн за місяць.

«Процес поселення ще триває, намагаємось повністю задовольнити потребу студентів. В першу чергу поселяється перший курс. Вартість проживання у нас 5 гуртожитків: перший, другий, третій і п’ятий – 290 гривень на місяць, четвертий – 325 грн. Четвертий трохи більший гуртожиток, там більші трохи кімнати, йде більша витрата енергії, більша витрата тепла і тому встановлюється відповідно така сума. Перший і п’ятий курс селяться 100%, а другий, третій і четвертий за рейтингом: там успішність, участь в громадському житті університету, у спортивних, культурно-масових заходах і пільгові категорії – сироти заселяються поза рейтингом 100%», – зазначив голова профкому студентів ЖНАУ Олександр Лопатюк.

Збільшилась вартість проживання і в гуртожитках Житомирського державного університету ім. Івана Франка. Раніше за рік проживання студенти сплачували орієнтовно 2500 грн, цьогоріч – близько 3 000 грн.

«Зараз нам важко розрахувати, яка все ж таки буде вартість проживання в гуртожитку, в середньому вона буде складати за рік в районі 3 тисяч гривень, в залежності від гуртожитку, десь більше, десь трошки менше. Ті, які випускні курси вони трохи менше платять, тому що вони 10 місяців проживають. Цього року ми можемо поселити всіх, більше того ми навіть почали цього року поселяти тих студентів, які минулі роки жили на квартирі, тому що зараз середня плата проживання на квартирі становить 1 000 гривень в місяць, а в нас 300-320 в місяць, якщо там електроплити, то трохи дорожче. В своїй більшості студенти платять одразу всю вартість, але якщо є якісь обставини, то вони сплачують помісячно. Ми селимо всіх, але першокурсників обов’язково, однією з умов вступу було, що ми забезпечуємо всіх гуртожитком», – розповів проректор з навчально-методичної та виховної роботи ЖДУ ім. Івана Франка Андрій Шевчук.

Скільки коштувало проживання в гуртожитках житомирських вузів у минулому навчальному році читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, цього року найбільше «бюджетників» – у Житомирському державному технологічному університеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі