Місто

У Житомирі перевізника на маршруті №58 обирають за більш жорсткими правилами

29 August 2016, 15:16

10 нових автобусів, три з яких обладнані пандусами, виставив на конкурс 29 серпня по визначенню перевізника на маршруті №58 приватний перевізник ПП «Шеріфф». Цього разу на конкурс подався лише один перевізник, у міській раді це пов’язують з новими жорсткими вимогами, які виставили перевізникам.

«Ми поставили доволі жорсткі і серйозні вимоги до претендентів: вся техніка має бути не раніше 2015 року випуску. Ми одразу говоримо про те, що це нова техніка, це не можуть бути якісь б/в автобуси. Треба оновлюватися і це єдиний шлях. Одним із важливих моментів був відеореєстратор в кожному салоні, щоб уникнути конфліктних ситуацій з пільговиками, з родинами загиблих, які у нас траплялися. Всі ці жорсткі умови обмежували в якійсь мірі ряд тих машин, які їздять по міст. Тому я думаю, це стало однією з причин, чому подалося небагато претендентів. На сьогоднішній момент це лише один перевізник, на жаль. Я думаю, якби була більша конкуренція, можна було б ще кращі умови піднімати. Але тим не менше, на результаті це не відбилося. Ми сьогодні бачимо 10 нових машин. Ряд з них обладнані пандусами для людей з особливими потребами. По умовам це лише одна має бути машина, але ми бачимо, що сьогодні виставляється три. Тобто реально в рази, в рази зручніше, я думаю, що житомиряни оцінять такі зміни», - зазначив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Кожна із маршруток, представлених на конкурсі, обладнана відеореєстраторами, які фіксують робоче місце водія. Перевізник Олександр Янчук зазначив, що комплект на одну маршрутку коштував близько тисячі гривень. Також журналістам представили нову пробну форму водіїв – сині футболки з логотипом підприємства «Шеріфф».

«Цей конкурс, умови від міської ради досить тяжкі, тому що це великі фінансові витрати. Один автобус коштує близько 1 млн 600 тис. На сьогоднішній день це дуже тяжко, дуже скрутно, але ми будемо сподіватися, що з владою буде порозуміння. В подальшому ми готові купляти такий транспорт, але адекватні мають бути ціни, щоб він рентабельно окупався. На сьогоднішній день це не рентабельно», - зазначив директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

Як повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук, результати конкурсу стануть відомі вже сьогодні, 29 серпня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі