Суспільство

У райцентрі Житомирської області за 200 тис. грн створять пам’ятний знак Героям АТО

31 August 2016, 10:23

У Баранівці Житомирської області визначили переможця конкурсу на кращий ескіз пам’ятного знака «Героям АТО». Ним став скульптор з Вінниці Андрій Оврах. Вартість знаку ­­– 200 тис. грн.

Про це повідомляють на сайті місто Баранівка.

«Свої ескізи на конкурс подали художниця з Першотравенська Олена Мущинська та скульптор з Вінниці Андрій Оврах. Члени комісії одноголосно проголосували за те, щоб з поправками за основу взяти ескіз Андрія Овраха. Члени комісії звернулися до Андрія Овраха з проханням внести деякі корективи в ескіз пам’ятного знака, який переміг, а саме: передбачити місце для написів імен героїв АТО, піраміду, яка знаходиться на задньому плані замінити іншим елементом та передбачити можливість освітлення майбутнього пам'ятного знака в темну пору доби. Відкорегований проект переможці зобов’язалися надати для ознайомлення на збори районної спілки учасників та ветеранів АТО «СХІД», які відбудуться 6 вересня. Як зазначено у пояснювальній записці до ескізного проекту, пам'ятний знак буде виготовлено із тонованого бетону. Орієнтовна вартість робіт, пов'язаних зі створенням скульптурної композиції (в т.ч. витратні матеріали і транспортування) складає ­­200 тис. грн», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі пам’ятний знак на честь Героїв Небесної сотні стоятиме на майдані Корольова, а до обрання його зовнішнього вигляду залучать житомирян через онлайн-голосування.

Ескіз - переможець

Фото з сайту місто Баранівка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі