Місто

Заступник мера закликає скаржитися йому, якщо батьків у дитсадках Житомира змушують купувати миючі засоби

31 August 2016, 15:17

Чи готові дитячі садки Житомира до нового навчального року – міський голова разом із заступником та представниками управління освіти 31 серпня перевірили особисто. У Житомирському центрі розвитку дитини №55 вони оглянули усе – від харчоблоку, де нещодавно завершився ремонт,до пральні і навчальних груп. Дізналися про потреби закладу, а також нагадали, що у цьому році всі дитячі садочки міста забезпечені миючими засобами. Батькам, яких таки просять купувати побутову хімію, рекомендували повідомляти управління освіти та заступника міського голови.

«Кошти на миючі засоби виділялися на садочки. І якщо є випадки, коли батькам дають список, в якому вони побачать миючі засоби або мило, то будь ласка, звертайтеся в управління освіти або особисто до мене. Ці питання потрібно вивчати, тому що до початку навчального року всі дошкільні навчальні заклади були забезпечені миючими засобами і милом», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

Контакти: 47-48-36 – управління освіти Житомирської міської ради, 48-11-75 – приймальня заступника міського голови Матвія Хренова.

Завідувач Житомирського центру розвитку дитини №55 підтвердила, що у їх навчальному закладі потреби у купівлі миючих засобів нема, оскільки на ці потреби виділено близько 45 тис грн

«У цьому році була складена реальна потреба і було закуплено і чистячи засоби на цілий рік, пральний порошок наш заклад не купляв за рахунок батьків ніколи, на даний час у нас є рідке мило, чекаємо на завезення миючих засобів і всіх необхідних предметів. Списків ніяких у нас нема, але звичайно, хочу сказати і попросити звернути увагу на предметно-ігрове середовище, наочне обладнання, адже це є першонеобхідне для розвитку наших дітей», - сказала Юлія Марко.

Представники влади зауважили, що знають про таку потребу і працюють над вирішенням проблеми.

«Ми розробляємо плани на 2017 рік і один із пріоритетних напрямків розвитку освіти – це дійсно буде забезпечення розвиваючого середовища для садочків і молодшої школи. Ми плануємо закуповувати обладнання, особливо іграшки з елементами розвитку і різні системи розвитку, наприклад «Монтесорі». Це все, звичайно, коштує грошей, але воно все дасть результат у майбутньому і розвитку міста», - зауважив Матвій Хренов.

«Садочки у першу чергу повинні перетворитися дійсно не те місце, де дитина буде розвиватися. Це і комфорт, і в той же час необхідно буде приділяти більше уваги дитячим спортивним майданчикам, щоб діти більше часу проводили на свіжому повітрі. Це вже наступний етап, до якого варто йти», - розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі