Місто

34 першокласника і 19 випускників – Перший дзвоник у житомирській ЗОШ №35

1 September 2016, 12:37

Житомирська школа №35, починаючи новий навчальний рік, нараховує менше 300 учнів. На свято Першого дзвоника зібралися вчителі, школярі та їх батьки. Серед гостей – чимало тих, хто у минулому навчався у цій школі і тепер привів сюди своїх дітей. Одна з них – Наталія Рутанська.

«Цей день важливий для кожної мами, чия дитина йде до першого класу. Це нові враження, нові переживання за дитину, як їй дасться навчання. Я колись сама навчалася в цій школі, тому для мене ця школа є рідною. Вчителі тут досить досвідчені, вони все ж таки зможуть впоратися і надати високий рівень знань нашим дітям», - розповідає мама першокласника Наталія Рутанська.

Батьки учнів зізнаються, їх чада ретельно готувалися до початку навчального року.

«Син ціле літо навчався, кожного дня він потроху писав, потроху читав і рахував, готувався до другого класу, щоб не втратити те навчання, яке отримав у першому класі», - розповідає батько учня Федір Чайковський.

Дехто з дітей зізнається, що канікули пролетіли дуже швидко і їм ще не хотілося повертатися до навчання. Інші ж кажуть, що чекали на початок навчального року, від якого чекають гарних оцінок.

Під час урочистої лінійки діти згадали про військовослужбовців, які несуть службу у зоні АТО і побажали їм швидкої перемоги. Після лінійки усі учні пішли на свій перший урок.

«У нас потужність школи - 300 дітей. На сьогодні ми маємо 298 дітей. 34 дитини прийшло до першого класу. 11 клас - у нас 19 дітей. У нас є інформаційно-технологічний профіль введений в старшій школі. Це означає, що наші діти мають більшу кількість годин з інформатики, у нас введений спецкурс, на приклад, основа баз даних, інформаційний захист. З цього напрямку ми співпрацюємо з військовим інститутом. Кожного року ми з цього напрямку займаємо місця на українських, міських олімпіадах, конкурсах, змаганнях. І учень нашої школи є переможцем світового рівня. Запрошуємо всіх дітей, які пов’язують свій розвиток, життя з інформатикою, новітніми технологіями, до 10-11 класу нашої школи», - розповіла директор ЗОШ №35 Тетяна Ларіонова.

Фоторепортаж зі свята Першого дзвоника у житомирській школі, яка виграла конкурс на кращий сценарій можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі