Суспільство

Жителі Житомирської області задоволені якістю освіти. Результати опитування

1 September 2016, 14:04

Житомирщина увійшла до числа тих областей України, де населення задоволене якістю освіти у школах.

Про це повідомляють на сайті Житомирської ОДА з посиланням на соціологічне опитування Центру соціальних експертиз інституту соціології НАН України, проведеного на замовлення Асоціації міст України у рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

«В опитуванні взяли участь 2040 респондентів із кожної області України, крім території АР Крим, частин Донецької та Луганської областей. За результатами соцопитування встановлено, що саме жителі Закарпатської, Хмельницької, Житомирської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Миколаївської та Запорізької областей найбільше задоволені якістю освіти у школі. Більшість із опитаних (45,2%) також відповіли, що дітям краще навчатися у повнокомплектній школі, навіть якщо вона розташована далеко від домівки,» – йдеться у повідомленні.

Також батьки висловилися щодо готовності платити за деякі освітні послуги у середній школі. Наприклад, 48,4% – за позашкільну освіту, 46,3% – за харчування. Проте щодо оплати ремонтів, підручників та факультативів більшість висловилася проти – 57,5% та 48,5% опитаних відповідно.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський держаний університет імені Івана Фрака посів третє місце у Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі