Суспільство

На полігоні під Житомиром АТОшники ділилися бойовим досвідом із артилеристами ВДВ

2 September 2016, 16:56

На загальновійськовому полігоні ВДВ ЗС України, що на Житомирщині, завершилися навчально-методичні збори з молодшими командирами гармат, мінометів, самохідних артилерійських установок, відділень протитанкових керованих ракет бригад ВДВ. Захід, який тривав декілька днів, проходив під керівництвом офіцерів-учасників АТО Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони України.

«Цікаво було познайомитися, поділитися досвідом з колегами з інших бригад ВДВ. Більшість з нас виконували бойові завдання в районі проведення АТО, тож нам є що розповісти один одному та поділитися професійними секретами», – розповів артилерист Іван.

Головною метою зборів було підвищити рівень теоретичних знань і практичних навиків артилеристів «крилатої піхоти» щодо питань підготовки та ведення артпідрозділами бойових завдань з урахуванням досвіду, набутого під час участі в АТО.

«Збори, які з нами проводились надзвичайно важливі та потрібні, адже вони допомагають вдосконалити, узагальнити дії. Важливо, щоб розрахунки, екіпажі розуміли один одного, а у разі чогось, могли й замінити. Як приклад, командир міг зайняти місце водія, навідник міг заряджати гармати чи навпаки», – поділився враженнями командир гармати однієї із бригад старший солдат Євген.

Фото з сайту Міністерства оборони України

Як повідомляв Житомир.info, у травні президент Україні Петро Порошенко відвідав військовий полігон під Житомиром, де сержантський склад ЗСУ проходив тактичну бойову та психологічну підготовку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі