Події

Житомирські прикордонники виявили свіжі місця незаконного видобутку бурштину та затримали 2 чоловіків з мотопомпами

3 September 2016, 13:01

В Овруцькому районі Житомирської області 2 вересня прикордонники виявили 4 свіжих місця незаконного видобутку бурштину та разом з правоохоронцями затримали двох чоловіків із знаряддями для видобутку бурштину.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

«В Овруцькому районі Житомирської області міжвідомча група зі співробітників прикордонного відомства, Нацполіції та СБУ викрили 2 громадян України. Про їх можливу причетність до незаконної діяльності довідалися оперативники прикордонного підрозділу. У чоловіків виявили засоби за допомогою яких здійснюється видобуток бурштину, зокрема генератор і 3 мотопомпи, а також автівку та трактор з причепом. Наразі до відділення поліції в Житомирській області направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр). Також відмітимо, що напередодні 4 свіжих місця незаконного видобутку бурштину виявили прикордонники Житомирського загону в Овруцькому районі поблизу н.п. Янова Рудня. Заглиблення у ґрунті залишилися після добування сирцю бурштину гідромеханічним способом за допомогою мотопомп. Аби встановити порушників прикордонники поінформували Національну поліцію, СБУ та прокуратуру», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, прикордонники на відео зафіксували, як люди у Житомирській області продовжують копати бурштин.

Фото з сайту Державної прикордонної служби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі