Події

У жителя Житомирської області вилучили 22 л домашньої горілки та 12 бочок із закваскою

6 September 2016, 09:28

Понад два десятка літрів самогону та тонну закваски, вилучені з домогосподарства жителя м. Баранівки, знищили працівники поліції. Окрім того, в одній з кімнат будинку знайшли і наркотичну сировину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«4 вересня під час профілактичного відпрацювання райцентру працівники Баранівського відділення поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання 60-річного місцевого жителя. Правоохоронці мали чимало відомостей щодо причетності чоловіка до виготовлення та можливого збуту самогону у значних об’ємах. У результаті проведених заходів поліцейські виявили у домоволодінні господаря потужну гуральню. Загалом було вилучено самогонний апарат, 22 л домашньої горілки та 12 пластмасових бочок з тонною закваски. Самогонна закваска і готовий продукт були знищені, а апарат для його виготовлення – вилучений. Відносно господаря правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, у шафі в одній з кімнат будинку поліцейські виявили паперовий згорток з рослинною масою зеленого кольору. За попередніми висновками експертів, це канабіс. Також з’ясовано, що наркотичну сировину зберігав 24-річний син господаря.

Виявлене вилучено і направлено на експертне дослідження. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. В області продовжуються заходи, направлені на виявлення та припинення фактів виготовлення та збуту самогону. Правоохоронці відзначають, що доступність дешевої домашньої горілки для осіб категорії ризику є прямою причиною вчинення останніми тяжких і особливо тяжких злочинів. А відтак закликають громадян, у домогосподарствах яких досі функціонують гуральні, не порушувати адміністративне законодавство і не провокувати чужих трагедій», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у липні минулого року житомирські міліціонери вилили в каналізацію майже 400 л закваски.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі