Місто

Депутати Житомирської міськради не підтримали пропозицію повернути вулиці Довжицькій стару назву

6 September 2016, 15:33

Депутати Житомирської міської ради не підтримали пропозицію повернути перейменованій вулиці Довжицькій стару назву – «вулиця Огурцова».

Питання про перейменування розглядалося на позачерговій сесії 6 вересня за ініціативи депутат від ВО «Батьківщина» Людмили Кропивницької.

«Звернулися мешканці міста Житомира по вулиці Довжицькій з проханням повернути колишню назву – вулиця Огурцова. Виконавчий комітет Житомирської міської ради не надав обґрунтовану відповідь щодо перейменування», - сказала Людмила Кропивницька.

Депутат повідомила, що є відповідь Українського інституту національної пам’яті, що назва вулиці Огурцова не підлягає обов’язковому перейменуванню.

«Це прізвище ніяк не може підлягати під закон про декомунізацію і ми обурені, що вулиця перейменована. Це зі слів мешканців цієї вулиці… Наші діти та молодь повинні виховуватися на справжній історії, вшановувати пам'ять наших героїв та земляків», - сказала Кропивницька.

Депутат від ВО «Свобода», член топонімічної комісії Олег Черняхович зауважив, що жителі цієї вулиці зверталися ще кілька місяців тому і комісія відхилила це питання, а рішення інституту національної пам’яті «є некінцевим».

Свою думку щодо цього питання висловив і мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Питання перейменування вулиць дуже болючі і до них треба підходити зважено. Фракція «Батьківщини» завжди чітко слідкує за регламентом і чому саме зараз підняли це питання, якщо мешканці зверталися ще в квітні? Можливо, якщо є заключення інституту пам’яті, то треба голосувати, але не в такий спосіб», - сказав Сухомлин.

За пропозицію повернути вулиці стару назву проголосували 12 депутатів з 35 присутніх – рішення не прийняте.

Нагадаємо, 13 липня на сайті міськради був опублікований проект рішення про звернення житомирян щодо повернення вул. Довжицькій старої назви.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць і провулків обласного центру. В червні розпорядженням губернатора Сергія Машковського були перейменовані ще33 вулиці та провулки обласного центру.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі