Місто

Житомирські депутати продовжили «Файній Кнайпі» договір оренди землі на 5 років

6 September 2016, 16:35

Долю кафе «Файна Кнайпа» вирішували 6 вересня на сесії Житомирської міської ради. Після скандалу навколо закладу та судової тяганини депутати захотіли поставити запитання власникам кафе, перш ніж розглядати питання про поновлення договору оренди.

«В минулій каденції, звісно, по тим законним речам, які відбувалися по «Файній Кнайпі», я, як секретар ради, підтримувала, поки ми не стикнулися з перевіркою ДАБК, яка знайшла при перевірці ознаки капітальної забудови. На сьогоднішній день підприємець продовжує наполягати, що це не капітальна забудова, але для лікбезу можу повідомити, що тимчасова споруда - це в межах 30 метрів павільйон, або не більше двох павільйонів, що становить 60 метрів. На сьогодні площа використання у цього підприємця під об'єктом становить 340 метрів. В цій каденції я не просто депутат, а й очолюю комісію з соціально-гуманітарних питань. І саме при обговоренні сесійних питань у членів комісії виникло дуже багато запитань. Комісія мене уповноважила під час сесійного розгляду задати ці питання підприємцю», - розповіла депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

Виступаючи з трибуни, співзасновник закладу запевнив – він виграв суди, прагне працювати законно та вкладати гроші у благоустрій території, прилеглої до кафе.

«Ми - нормальні житомиряни, коли розмістили об'єкт, ми офіційно написали листа, ми готові як інвестори вкласти гроші  в благоустрій будь-якої території, яка потрібна місту. На той момент, мабуть, офіційно ці платежі нікому не були потрібні. На сьогодні це є тимчасова споруда, і ми жодного дня не пропустили сплату орендної плати, навіть коли були в судах. Орендна плата у нас за 348 метрів. У нас об'єкт повністю законний, і те, що тоді проливали бруд, ми відстояли у всіх судах. Розміщення на цей об'єкт було підписане Дебоєм. І на це є всі документи», - звернувся до депутатів співзасновник кафе «Файна Кнайпа» Олександр Марголін.

Депутати проголосували і продовжили оренду на 5 років. Співвласник голосуванням задоволений і вже найближчим часом планує взятися за облаштування прилеглої до кафе території.

«Орендна плата постійно підвищується, раніше ми платили приблизно 2 з копійками тисячі гривень, зараз - більше трьох тисяч гривень на місяць. Ми самі житомиряни, і хочемо, щоб у цьому місті був і порядок, і гарно. З головним архітектором міста ми зробимо план благоустрою, і у найближчий час приведемо до ладу територію біля «Файної Кнайпи», - сказав Олександр Марголін.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня пройшло друге пленарне засідання 12-ї сесії і 13-та сесія Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі