Місто

Житомирські депутати виділили 85 тис. грн на проект капремонту зливової мережі на перехресті Покровська-Грушевського

7 September 2016, 12:27

 85 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації капітального ремонту зливового колектора на перехресті вулиць Покровська – Грушевського (колишні Щорса-Котовського) погодилися виділити житомирські депутати на сесії міської ради 6 вересня.

Рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2015 року №38 «Про затвердження Програми благоустрою та розвитку комунального господарства міста Житомира на 2016-2018 роки» підтримали більшість присутніх обранців.

Зміни полягають у доповненні пункту «Реконструкція, капітальний ремонт, утримання та поточний ремонт зливових мереж і штучних споруд» підпунктом «Капітальний ремонт зливової каналізації по вул. Покровській (колишня Щорса) від вулиці Грушевського (Котовського) до вул. Степана Бендери (Чапаєва) (проектні роботи)» з виділенням 85 000 грн у 2016 році.

Джерело фінансування – міський бюджет, виконавці – управління комунального господарства міськради та КП «Експлуатація штучних споруд».

В обґрунтуванні до проекту рішення йдеться, що «для забезпечення належного водовідведення дощових вод з перехрестя вулиць Покровська – М. Грушевського є потреба у виконанні капітального ремонту існуючого зливового колектора. Для можливості виконання капітального ремонту мережі необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію. Фінансова допомога з міського бюджету в сумі 85,0 тис. грн дасть можливість виконання зазначеного».

Як повідомляв Житомир.info ще у 2010 році, на перехресті вулиць Покровська-Грушевського під час сильних дощів вода піднімалася до 20 см і більше. У 2013 році комунальники зазначали, що дане перехрестя – одне з 24-х найпроблемніших у місті щодо зливової мережі. У Програмі економічного і соціального розвитку Житомира на 2013 рік передбачалося виділити 2,3 млн грн на проектування та будівництво додаткової дощової мережі на перехресті колишніх вулиць Щорса й Котовського.

У липні 2016 року після вечірньої зливи в Житомирі діти купалися на затопленому перехресті вулиць Покровська-Грушевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі