Політика

Підтримка обороноздатності країни та її територіальної цілісності є пріоритетним напрямком роботи фракції «Народний фронт» у Парламенті, - Вадим Кривенко

7 September 2016, 16:43

Єдина надійна запорука національної безпеки та цілісності – наше військо, тому для нас це пріоритетний напрямок.

Про це під час ефіру на одному із телеканалів заявив депутат Верховної Ради фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко. За його словами, основні цілі та стратегічні завдання партії залишилися незмінними, такими, як й під час виборчого процесу, та стосуються вони всебічної підтримки ЗСУ та інших підрозділів, які захищають Україну від зовнішнього агресора.

«Кожна фракція, кожна політична партія, яка представлена у Верховній Раді, має свої цілі та стратегічні задачі, і відповідно, бореться за них. Що стосується фракції «Народний фронт», то основні наші цілі та стратегічні завдання у Верховній Раді (це з тим, чим ми йшли на вибори), наступні: по-перше, це зупинка агресії Росії. Далі – обороноздатність нашої країни, територіальна цілісність і збереження державності, у зв’язку саме з агресією Росії. Також, це відбудова українського війська, і взагалі, відбудова всієї системи національної безпеки і оборони», - повідомив Вадим Кривенко.

Також народний депутат відзначив позитивні зміни, які відбулися у ЗСУ та повідомив про плани «Народного фронту» у Верховній Раді щодо вирішення фінансових питань оборонної галузі держави. Так на думку Вадима Кривенка, одним із реальних кроків для вирішення проблеми нестачі коштів є прийняття закону про спецконфіскацію.

«Так, наше військо кардинально змінилося за останні 2 роки. Це вже абсолютно не те військо, яке було у 2014 році. Це вже інші вояки, організація, матеріально-технічне забезпечення. Все поліпшилось. Чи цього достатньо? Ні, не достатньо, і саме тому, нашими основними пріоритетами на перших же пленарних тижнях буде наступне: ми повинні переглянути бюджет цього року для того, щоб ми дофінансували наше оборонне замовлення. На жаль, на сьогодні, воно виконане лише на 20%. Ми дійшли до того, що у військовий час у нас зупинилися військові підприємства, а ті, які працюють, не знають чим заплатити людям заробітну плату. Тому, нам необхідно додати до нашого оборонного бюджету ті кошти, які були у свій час арештовані урядом Яценюка. Мова йде про кошти Януковича. Потрібно запустити механізм спецконфіскації, провести всі перемовини, вийти на єдиний формат, який дасть можливість в найближчий час (місяць, максимум – два)залучити ті кошти, які були вкрадені у народу України і залучити їх до держбюджету. Половину цих коштів направити на державну безпеку та оборону, іншу половину відправити на підвищення соціальних стандартів. Це завдання №1. Завдання №2 – це бюджет на 2017 рік. Не менше 5 % ВВП, як це було у бюджеті 2016 року, повинно бути закладено на державну безпеку та оборону. Наше військо – це наша гарантія. Ми можемо скільки завгодно проводити міжнародні зустрічі, можемо очікувати від Європи та США підтримки. Так, ми її отримуємо. Це і дипломатична підтримка, і підтримка у вигляді санкцій і т.д. Але, єдина сама надійна запорука нашої національної безпеки та цілісності – це наше військо, тому це пріоритет №1, враховуючи ту ситуацію, яка є на сьогоднішній день. Тому, фракція «Народний фронт», буде домагатися, і це наша стратегічна ціль, все, що пов’язано з національною безпекою, обороною, незалежністю України та зупинки російської агресії, було виконано та прийнято Верховною Радою, і щоб все було профінансовано і зроблено так, як воно має бути у тих умовах, в яких ми, на жаль, живемо», - заявив народний депутат.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі