Події

У лісі під Житомиром знищили 500-кілограмову фугасну бомбу

8 September 2016, 10:34

У лісі, поблизу села Зарічани Житомирського району, 7 вересня піротехніки ДСНС України знешкодили фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-500) часів минулих воєн, знайдену напередодні шукачами металу. Боєприпас пролежав у ґрунті більше 70 років.

Про це повідомляють на сайті ДСНС України.

«6 вересня близько 12:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення у лісі, поблизу с. Зарічани Житомирського району, підозрілого вибухонебезпечного предмета досить великих розмірів. Дзвінок надійшов від «мисливців» за металом, котрі й натрапили на небезпечну знахідку. До місця виклику виїхали піротехніки Управління ДСНС Житомирщини, які ідентифікували даний предмет, як фугасну авіаційну бомбу (ФАБ-500) часів минулих війн. Небезпечне місце виявлення піротехніки огородили та виставили охорону. У подальшому було прийнято рішення знищити бомбу на місці її виявлення, адже перебувала вона у грунті уже понад 70 років і транспортувати її було досить небезпечно, до того ж маса боєприпаса становила 500 кг. Уже 7 вересня, після полудня на місці виявлення бомби пролунав гучний вибух, що свідчив про повне знешкодження небезпечного відлуння війни. Загиблих та травмованих, на щастя, не було», – йдеться у повідомленні.

Загалом, до знешкодження бомби залучили чотирьох спеціалістів піротехнічних робіт, п’ятьох рятувальників і шістьох працівників місцевого лісгоспу на пожежній техніці для гасіння пожежі, яка могла виникнути після вибуху. Ще вісім працівників ДСНС для забезпечення постів безпеки розташувалися по периметру проведення підривних робіт, а також був присутній фельдшер-рятувальник для надання першої долікарської допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в Коростені місцеві жителі знайшли 250-кілограмову фугасну авіаційну бомбу.

Фото з сайту ДСНС України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі