Події

У Житомирській області правоохоронці «накрили» незаконну копальню бурштину

8 September 2016, 12:12

У лісовому масиві поблизу села Обище Олевського району 7 вересня рейдові групи працівників управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та місцевого відділення поліції ГУНП помітили специфічне обладнання, яке могло свідчити про розгортання старателями незаконної діяльності з видобутку бурштину. Правоохоронці не дозволили їх розгорнути незаконну копальню.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Слідчо-оперативна група, працівників якої викликали, задокументувала виявлене. Затриманим виявився 40-річний житель Олевського району, якого для з’ясування усіх обставин було доставлено до місцевого відділення поліції. На місці події правоохоронці вилучили мотогенератор, дренажний насос, 20 м пожежних рукавів та інше знаряддя, за допомогою яких старателі розмивають ґрунт для подальшого видобутку сонячного каміння», – йдеться у повідомленні.

З’ясування усіх обставин триває у рамках розпочатого за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) ККУ кримінального провадження.

Чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, прикордонники-авіатори здійснили кілька робочих вильотів і зафіксували на відео чергові факти незаконного видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі