Політика

Юрій Павленко: Міжнародний фестиваль дерунів у Коростені – це прекрасна традиція, яка об’єднує українців у своїй любові до рідного краю

12 September 2016, 11:27

На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко під час зустрічі з журналістами на  VІІІ Міжнародному Фестивалі дерунів у Коростені 10 вересня.

До проведення фестивалю активно долучилися представники Опозиційного блоку: заступник голови Житомирської обласної ради Наталія Рибак, заступники голови Житомирської обласної організації: керівники партійних фракцій у Житомирській обласній раді Анатолій Мелашенко та у Житомирській міській раді - Наталія Леонченко; депутати обласної ради Володимир Нагорняк, Володимир Самчук, Микола Луцюк; член політради партії Катерина Самчук; голови Коростенської міської та районної організацій Роман Калінін та Віктор Кутішенко; керівники районних організацій Сергій Лупанчук (Ємільчинський район), Віктор Давидюк (Лугинський район), Павло Шимончук (Народицький район), Станіслав Карпінський (Червоноармійський район), Юрій Самборський (Корольовський район, м. Житомир); керівник фракції в Коростенській міській раді Віктор Ходаківський та депутати Ольга Гречко, Андрій Гурінчук, Вадим Дідківський, Олександр Олексійчук; депутат Лариса Харчук (Богунська районна рада, м. Житомир).

Саме в часи, коли Житомирщину очолював Юрій Павленко, було започатковано фестиваль дерунів, який нині набув міжнародного масштабу. І за сьогоднішньої непростої ситуації в країні важко переоцінити його значення, той позитивний настрій і добрі емоції, які вже восьмий рік поспіль дарує десяткам тисяч людей чудове свято.

«Фестиваль дерунів – це прекрасна традиція, яка була зароджена з ініціативи міського голови Коростеня ще у 2007 році. Мета цього дійства – це, в першу чергу, продемонструвати всій Україні красу, силу, мудрість міста Коростеня та його жителів, створити свято, яке б об'єднувало людей з різних кінців країни. І мені приємно, що за вісім років фестиваль став загальнонаціональним, міжнародним», – сказав Юрій Павленко.

Вже кілька років поспіль головна ідея свята – «Деруни єднають нашу державу». За словами голови оргкомітету фестивалю, зібрані цього року на благодійному аукціоні кошти будуть передані 13-му десантно-штурмовому батальйону 95 бригади.

«Це дуже важливо, що в наші непрості часи, коли в країні йде війна, коли навколо багато біди і горя, ми  здатні  демонструвати, що ми сильні духом, показувати, що громада, якщо вона організована і хоче змінити ситуацію на краще, якщо в ній працює ефективна влада, здатна організовувати прекрасні події загальнонаціонального значення, які додають людям гарного настрою і надії на краще», – зазначив Юрій Павленко.

Під час проведення майстер-класу від мера міста Коростеня Юрій Павленко поділився своїм рецептом дерунів та отримав від головних організаторів свята посвідчення Клубу любителів дерунів.

Депутати, керівники партійних організацій та активісти Опозиційного блоку привітали коростенців та всіх присутніх зі святом.

«Це свято, яке наповнює наші серця любов’ю, надією на краще і вірою в те, що ми здатні подолати труднощі, котрі випали на долю українського народу. Фестиваль дерунів у Коростені – це тепла родинна атмосфера і море позитивних емоцій. Це свято, яке не лише допомагає знайти нових друзів і відкрити нові таланти, воно робить нас добрішими і більш відкритими.

Я вітаю всіх із цим чудовим осіннім днем та бажаю доброго здоров’я, родинного благополуччя, добробуту кожній українській родині, мирного неба та процвітання рідному краю», – привітав гостей фестивалю Юрій Павленко.

Прес-служба партії «Опозиційний блок» 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі