Політика

На Житомирському бронетанковому заводі відзначили День танкіста

12 September 2016, 15:01

На стадіоні Житомирського бронетанкового заводу, 10 вересня, відбулися урочисті заходи з нагоди Дня танкіста. Місце проведення обрано не випадково, адже підприємство  відіграє значну роль у нелегкі для країни часи, ремонтуючи та модернізуючи бронетанкове озброєння та техніку.

Олексій Бабич, директор ДП «Житомирський бронетанковий завод»: «Наше предприятие специализируется на капитальном и других видах ремонтов легкобронированной гусеничной техники. Это такие машины как: БМП, БМД, которые на сегодняшний день работают на самом передовом крае, учитывая то, что их вооружение позволяет не нарушать Минские договоренности. Ну а наше предприятие единственное в бронетанковом кластере Государственного концерна «Укробонпром», которое специализируется на ремонте таких машин. Поэтому, я думаю, что на сегодняшний день, мы занимаем одно из ведущих мест в выпуске и ремонте такой техники».

Розповів Олексій Бабич, директор бронетанкового заводу, й про подальші плани та завдання, покладені на держпідприємство.

Олексій Бабич, директор ДП «Житомирський бронетанковий завод»: «Это сотрудничество с нашими европейскими партнерами, а именно Польский центр оптики, Чешской «Tatra», на базе которой идет процесс сборки новых видов вооружения для украинской армии и для Министерства обороны. Кроме того, мы наладили производство корпусов и модулей современного БТР-4, следующий шаг — это проведение их капитального ремонта, а дальше, полная сборка этих машин на нашем предприятии». 

«Розуміючи важливість ефективної роботи подібних підприємств під час неоголошеної війни, Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, на чолі з Сергієм Пашинським, вніс Житомирський бронетанковий завод в перелік об’єктів, задіяних в державних проектах з оборони», - розповів член Комітету, народний депутат України Дмитро Тимчук.

Дмитро Тимчук, народний депутат України: «На сегодня есть 2 основных проекта, в которых задействован Житомирский бронетанковый завод. Это, прежде всего, программа по ремонту бронетехники. Второй – всем известный гособоронзаказ, по которому Министерство обороны заказывает у предприятия оборонопромышленного комплекса новое вооружение. Речь идет о закупкеновых отечественны образцов вооруженияи также модернизация имеющегося вооружения. По обоим проектам, житомирские ремонтники получат довольно серьезные средства. Где то уже через неделю ожидаются первые поступления из общей суммы порядка700 млн грн. Это по программе ремонта бронетехники. По гособоронзаказу житомирские ремонтники выступают субподрядчиками, где тоже будут ввыделены средства. На самом деле, сейчас, с одной стороны, на завод ложиться большая ответственность, с другой стороны – есть средства, которыми можно воспользоваться».

На свято завітав й депутат Верховної Ради фракції «Народний фронт» Павло Дзюблик, який привітав присутніх та нагородив подяками танкістів, які були поранені на Сході України. Також народний обранець прокоментував й виділення коштів бронетанковому заводу, зауваживши те, що така підтримка, неабияк допоможе не тільки подальшій роботі підприємства, але й в процесу наповнення бюджету області.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Перш за все, як я голова міжфракційного об’єднання «За Житомирщину», ставлю перед собою ціль, а саме - наповнення бюджету області. Зрозуміло, що саме підприємства, які працюватимуть й створюватимуть нові робочі місця, й будуть тими наповнювачами обласних, районних та місцевих бюджетів. Тому, це вже наше не перша поїздка до бронетанкового заводу. Так, починаючи з 2015 року, ми завжди йдемо разом та допомагаємо їм вирішувати певні питання. Хотів би подякувати Сергію Володимировичу Пашинському та Олександру Валентиновичу Турчинову за те, що вони нас дослухаються та приймають правильні рішення, які в подальшому будуть сприяти тому, щоб наш бронетанковий завод розвивався й працював».

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі