Місто

Заступник мера розповів, чи мають право водії житомирських маршруток вимагати у школярів учнівські квитки

12 September 2016, 16:09

Водії деяких житомирських маршруток вимагають у школярів пред’явлення учнівських квитків для проїзду за 2 гривні.

Про це пишуть користувачі соцмереж.

Зокрема, 10 вересня у Facebook житомирянка поскаржилася на водія 47-го маршруту, який вимагав від її доньки-п’ятикласниці учнівський квиток, якого у неї, звісно ж, не було.

Із запитанням, чи правомірна вимога водіїв вимагати у школярів учнівський квиток,  Житомир.info звернувся до заступника міського голови Житомира з питань транспорту Дмитра Ткачука.

«Вимога надавати учнівський квиток настільки ж правомірна, як проїзд школярів за дві гривні. Тому що юридично пільгового проїзду в маршрутних таксі школярів не існує. Це виключно наше компромісне погодження з міськими перевізниками, така собі усна домовленість про перевезення на гривню дешевше. В принципі, вимога продемонструвати учнівський квиток у деякій мірі логічна, оскільки, перш ніж претендувати на якусь пільгу, її треба чимось підтвердити. Є розуміння з боку влади соціальних навантажень на перевізника, і вони в якійсь мірі виконуються. Чи варто батькам оформлювати в адміністрації школи учнівський квиток для своєї дитини – ну, мабуть, це особиста справа кожного. Цей випадок – одиничний. Якщо б ця проблема була масовою, тоді б говорили – так, потрібно йти брати учнівські», - розповів 12 вересня Дмитро Ткачук.

Заступник мера розповів також, куди зникли з маршрутних таксі інструкції для смс-скарг пасажирів.

«Якраз у маршрутках тих перевізників, стосовно яких надходить найбільше скарг, ці інструкції зірвані. Вони (перевізники та водії) докладають максимум зусиль, щоб вони не висіли. Періодично воно все оновлюється. Ці інструкції є, і будь-який перевізник, якби він був зацікавлений, без проблем може оновлювати їх самостійно. Для цього не треба, щоб управління транспорту їх роздруковувало. Деякі перевізники дотримуються, деякі вішають інструкції тільки на час перевірок», - сказав Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році тодішня влада Житомира заявила про домовленість з перевізниками про «соціальну» ціну для школярів. У березні 2016 року в житомирських маршрутках з’явилася інструкція для смс-скарг пасажирів.

Водій цього маршрутного таксі вимагав у школярки учнівський. Фото з Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі