Суспільство

Відзначаючи Курбан-Байрам, азербайджанці Житомира передали допомогу військовим, переселенцям і вихованцям будинку дитини

13 September 2016, 10:11

З соковитими кавунами, запашними динями та східними солодощами до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини поспішають представники азербайджанської діаспори на чолi з Раджем Гасiмовим. Діти неабияк радіють гостинцям.

Мусульмани всього світу відзначають Курбан-Байрам - свято Жертвоприношення. Як і годиться у цей день, заможні мусульмани приносять у жертву тварин і роздають нужденним. Із м’яса барана, подарованого благодійниками, для майже сотні дітей приготують плов.

«Діаспора азербайджанців - це наші давні друзі. При тому, це наші щирі друзі, які вже понад три роки з нашими дітками, з нашим закладом товаришують. Фактично всі проблеми, які виникають в закладі, бо бюджетних коштів, як правило, недостатньо сьогодні, вони як швидка допомога у нас. Сьогодні велике свято. Я вітаю з цим святом жертвоприношення наших друзів. Нехай завжди буде у них мир, злагода в сім'ях, в домі. Нехай у них завжди буде легко на серці, як легко нашим діткам з такими прекрасними друзями», - каже головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини Світлана Урсуленко.

Далі представники азербайджанської діаспори поспішають, аби передати допомогу бійцям 95-ї бригади. Ягоди, овочі, фрукти, а ще м’ясо чотирьох баранів прямо сьогодні відправлять десантникам на передову.

«Сьогодні велике свято для всіх мусульман всього світу - свято Курбан-Байрам. Це одне з великих свят, коли кожен мусульманин повинен принести в жертву або баранчика, або корову, або верблюда - хто що може. У нас це стала традиція, нашу 95-ту бригаду ми другий рік відвідуємо. Саме цим святом ділимося з ними. Нам буде приємно, коли наші барани приїдуть туди вже порізані в жертвоприношення, бійцям буде приємно теж за святковим столом згадати нас, мусульман, подякувати Богові, що всі ми живі і побажати миру всім. Біль українського народу - це наш біль. Тому ми з ними готові йти пліч-о-пліч, готові навіть взяти в руки зброю і разом з українською армією воювати», - розповів голова Житомирського представництва ГО «Об’єднана Діаспора Азербайджанців України» Радж Гасімов.

«Серед військовослужбовців 95-ї бригади також є мусульмани, які воюють на боці українського народу. Може не настільки матеріальна допомога важлива. Нам важлива моральна допомога, що люди, які проживають на території української держави, підтримують українську армію, розуміють проблеми і допомагають нам у вирішенні цих проблем», - зазначив заступник командира 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади Сергій Дзиба

Такі ж подарунки представники азербайджанської діаспори доставили у військовий госпіталь, в інтернат для людей з вадами слуху, а також в санаторій «Тетерів», де мешкають переселенці. Увечері ж організують пишне святкове застілля, куди запросили усіх охочих житомирян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі