Події

На околиці Житомира біля річки горить суха трава

13 September 2016, 16:46

13 вересня пожежа сталася на околиці Житомира, в районі Крошні.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

На місці події наш журналіст з’ясував, що загоряння виникло на вулиці Малинській, поблизу річки Крошенка.

За інформацією рятувальників, горить близько 200 кв. м сухої трави. Станом на 16.00 для ліквідації пожежі була задіяна одна пожежна машина.

13 вересня Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляла, що майже по всій території України до 16 вересня утримається надзвичайна пожежна небезпека. За таких умов недотримання правил поведінки під час перебування в екосистемах стає причиною масштабних пожеж, суха трав’яна підстилка може вмить спалахнути від кинутого недопалку чи навіть сірника.

«Щодня підрозділи ДСНС виїжджають для ліквідації пожеж на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, полях, сільгоспугіддях. Зокрема, впродовж минулої доби в Україні виникло 345 пожеж у природних екосистемах на загальній площі 312 га. З початку року зафіксовано 17 тис. 822 пожежі в екосистемах на площі 15 тис. 138 га. Так, рятувальники Житомирщини щодня ліквідовують десятки пожеж сухостою. Лише впродовж 11 вересня в області зафіксовано 19 загорань в екосистемах. Пожежі виникали у місті Житомирі, селищах Ємільчиному, Романівому, Іванополі, Великих Коровинцях,  Пулинському, Житомирському, Коростишівському, Бердичівському, Андрушівському, Ємільчинському, Олевському, Малинському, Ружинському і Чуднівському районах Житомирської області. Загалом вогнем пройдено близько 31 га території», - інформує ДСНС.

Здебільшого, загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах

Як повідомляв Житомир.info, з середи, 14 вересня, спека почне спадати: температура повітря вдень знизиться до +20 градусів, вночі – до +10.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі