Суспільство

У райцентрі Житомирської області запрацювала альтернативна котельня за мільйон гривень

14 September 2016, 11:12

У Баранівській загальноосвітній школі № 2 встановили котельну для опалення на твердому паливі, на придбання якої з державного бюджету виділили 1 млн 046,893 тис. грн.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Відтепер у Баранівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. О. Сябрук функціонуватиме окрема блочно-модульна котельня з двома водогрійними котлами ARS 300 ВМ для опалення на твердому паливі. З державного бюджету за рахунок коштів субвенції на її придбання виділено 1 млн 046,893 тис. грн. Котельню встановили на бетонованому майданчику господарського двору школи. Голова райдержадміністрації Микола Вельчинський та директор школи Сергій Сіцінський особисто ознайомилися з основними перевагами котельні: вона має малі габаритні розміри, легко монтується та підключається до системи теплопостачання, знімає залежність від центрального теплопостачання, автоматизована, вимагає мінімум уваги персоналу. За словами Миколи Вельчинського в районі активно займаються впровадженням енергозберігаючих технологій», – йдеться у повідомленні.

При цьому в ОДА уточнюють, що котельня дає відчутний економічний ефект – зменшує в рази сезонні витрати на опалення через зниження витрат тепла в порівнянні з централізованим теплопостачанням:

«Введення її в експлуатацію, дозволить заощадити 60 тис. м3 природного газу на рік та зменшити собівартість теплової енергії з 900 грн до 310 грн за 1 гігакалорію. Це ж звісно дасть можливість зекономити кошти, використавши їх на покращення матеріальної бази школи».

Наразі таку ж модульну котельню за рахунок коштів субвенції з державного бюджету планують встановити й у Першотравенській ЗОШ І-ІІІ ступенів загальною вартістю 1 млн 196, 862 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, до опалювального сезону 2016-2017 років на Житомирщині в цілому готові 83% комунальних закладів області. При цьому майже 40% загальної площі усіх комунальних закладів опалюються власними котельнями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі