Місто

Житомиряни поділилися думками, як підвищити рівень культурних заходів у місті

14 September 2016, 13:46

Проведення фестивалів та конкурсів, організація державних і загальноміських свят та заходів, - інформація про те, чим займається управління культури Житомирської міської ради, ледь вміщається на 7 сторінках.

Сфера культури міста Житомира включає: 8 бюджетних та 3 госпрозрахункових заклади. Серед них музичні та художні школи, бібліотеки, палац культури, комунальні підприємства «Парк», «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста», «Обрядове».

У 2015 році на утримання цих закладів, оплату праці, організацію свят та проведення заходів з міського бюджету виділялося більш як 35 млн 334 тис. грн.

У цьому році галузь культури обійшлася платникам податків у понад 47 млн 79 тис. грн.

Таким чином, на святкування державних свят і проведення загальноміських заходів витратять втричі більше коштів ніж минулого року. Якщо у 2015 на ці потреби виділялося 878 тисяч гривень, то тепер на святкування передбачено три мільйони 40 тисяч.

Щоправда, житомиряни різниці поки не відчули, тож поділилися своїми думками щодо того, як підвищити рівень культурних заходів у місті.

«Нема, що показати, і що розказати. На День міста теж концерти були дивні. Не сподобалось. Потрібно щось нове, розвиватись», - розповів житомирянин Олександр Стрельченко.

«Культурні заходи треба робити з залученням талантів із Житомира і Житомирської області. У нас стільки є талантів, що не треба з Києва та інших. Можна цілий рік проводити безкоштовно - нуль копійок туди затратити. А залучення інших - це колосальні гроші залучаються, а ефекту ніякого», - поділився думками Микола Москальчук

«Мабуть, іншим було б, якби не ця війна забирала кошти з нашого міста, було б краще, я думаю, що буде краще, якщо війна закінчиться», - сказала Теофілія Кравчук.

«В Житомирі дуже важко з культурою. Ті фестивалі, які відбуваються, вони не до кінця відображають всі можливості нашого міста. Має бути якась стратегія розвитку культурного життя, створення соціальних просторів, створення місць для спілкування, для культурного обміну. Постійно має щось відбуватися, а не так, як у нас: в місяць ми робимо один кльовий захід, а ці три тижні ми сидимо і ходимо на роботу – це неправильний підхід, я так думаю», - сказав Максим Вікарчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі