Місто

Скільки коштує обід для студентів в їдальнях університетів Житомира

15 September 2016, 16:08

Навчання навчанням, а обід має бути за розкладом. Щоб перевірити чим годують студентів та скільки коштує обід, вирушаємо до трьох житомирських університетів. У меню їдальні агроуніверситету: каші, салати зі свіжих овочів, різні м’ясні та хлібобулочні вироби. Студенти діляться: до 20 гривень можна ситно пообідати.

«Биток найчастіше, якийсь салатик», - каже студентка Ірина Вероїк.

«Класний биток курячий, горох нормальний, салати завжди свіжі», - ділиться Павло Гібчук.

«Дуже люблять вони наші біляші, булочки з маком, на гарніри: горохове пюре, гречку, котлети, філе куряче, смажене в яйці дуже люблять діти», - запевняє завідуюча кафе «Ірина» Людмила Пшенична.

На годиннику пів на дванадцяту, а в кафе «Берізка», що знаходиться на території університету імені Івана Франка, відвідувачів немає. Хоча й асортимент страв широкий, а ціни - прийнятні.

«Млинець з капустою, з куркою, рибна котлета, зрази з капустою із м’ясом, битки, котлета свинна і рибна, риба смажена, запіканка, борщ червоний, гречаний і пшеничний. Шість гривень котлетка - це саме для них і пюре. Є діти, що беруть тільки перше і чай. Тоді, 10 гривень може бути, хліб, булочка, тоді до 20», - розповідає завідуюча кафе «Берізка» Зінаїда Шокур.

Далі вирушаємо в їдальню державного технологічного університету. Тут ціни на страви трохи вищі, ніж в інших університетах. Котлета по-київськи обійдеться у 15 гривень, картопля по-селянськи - 6 гривень, сік - 4 гривні.

«Зазвичай беру: пюре, відбивна, курку по-китайськи, салатик, сік. Усе це мені обходиться у гривень 25 до 30 максимум. У принципі - це набагато дешевше, аніж десь у місті пообідати, або брати із собою», - говорить студентський ректор технологічного університету Олексій Жигадло.

«Найулюбленіше в меню - це запечена картопля і найулюбленіші пончики», - розповідає студентка Альона Хоренко.

«Прихожу сюди заради пончиків із шоколадом. Наприклад, 2 пончики і сік коштують 13 гривень, а так десь до 25 гривень можна нормально поїсти», - зізнається Богдан Петрук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі