Місто

Чи дотримуються житомиряни заборони тютюнопаління в парках та скверах

16 September 2016, 08:53

Влітку 2016 року житомирський виконком заборонив паління у парках та скверах. Разом з тим міська влада вирішила облаштувати спеціальні місця для паління. Чи є в житомирських парках та скверах такі місця, та чи варто було взагалі забороняти тютюнопаління, ми поцікавились в житомирян.

«Там є місця для куріння трохи далі, я бачила. Нормально до цього ставлюсь. Якщо занадто багато людей буде курити в парку, то це теж не добре. Я стараюсь обходити. Я якогось негативу не відчуваю до людей, які курять. Але для мам було б зручніше, якщо буде більше місць для куріння, то і для людей, які курять – теж було би зручніше», - розповідає житомирянка Аліна.

«Ну, звичайно, тому що діти на це все не дивляться. Особливо у вихідний день, ви самі розумієте», - вважає житомирянка Юлія.

В адміністрації КП «Парк» розповідають, загалом комунальне підприємство на своїй території облаштувало 5 місць для куріння і планують встановити ще три. Ці місця обладнали урнами та встановили лавки для зручності курців.

«У нас, як ви бачите, облаштоване місце для куріння, зі спеціальними позначками, зі спеціальними урнами. Ми плануємо облаштувати ще три місця для куріння в парку. Одне на початку парку біля мосту, ще одне в середині парку, і ще одне в кінці парку біля «Ракушки». Також ми виготовили таблички на яких написано, що куріння заборонено. Вони розміщуються по парку, щоб люди курили тільки в місцях спеціально для цього відведених, а не в тих місцях, де дитячі майданчики та атракціони. Порушників ми не виявляли, бо дуже мало людей є, які б ходили по парку і курили. Більшість людей зупиняються на лавках і курять. Якщо ж є місця облаштовані, такі, як ви бачили в гідропарку, то люди зупиняються та курять», - розповідає заступник директора КП «Парк» Вадим Поповіченко.

Якщо в парку культури та відпочинку імені Гагаріна та в гідропарку люди і дотримуються заборони тютюнопаління, то в інших скверах за відсутності спеціально облаштованих місць скоріше за все будуть продовжувати палити не зважаючи на рішення виконавчого комітету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі