Місто

У Житомирі близько сотні кухарів та офіціантів змагатимуться за перемогу в кулінарному чемпіонаті

16 September 2016, 12:00

У Житомирі 16 вересня старував перший обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0». Близько 60-ти кухарів та офіціантів з усієї області з’їхалися до центру оптової торгівлі «МЕТРО», де протягом двох днів змагатимуться за перемогу в двадцяти номінаціях.

Про це у коментарі Житомир.info розповів організатор проекту «Battle Chefs 1.0» Віктор Фіалковський.

«Майданчик нашого чемпіонату поділений на кілька зон. Так, на окремих столах виставили свої роботи учасники за напрямком АРТ-клас (карвінг, торти, короваї, вироби з шоколаду, різні варіанти хліба). З іншого боку – сервіс-клас – це офіціанти, котрі демонструватимуть навики з обслуговування, сервірування столу, складання серветок, декантування вина. Також монтуються столи з обладнанням, де триватимуть практичні змагання: за результатами кинутого жеребу, учасники по черзі, по шість осіб, готуватимуть буквально на очах у глядачів. Загалом, участь у чемпіонаті беруть близько 60-ти учасників із Житомира та області. Ми також чекали на учасників із Черкас, але зважаючи на те, що завтра відзначається День їхнього міста, вони не змогли приїхати. Відмову ми отримали буквально сьогодні вранці. Сьогодні, 16 вересня, відбудеться основна частина практичних змагань, а завтра ми проведено найцікавіші класи, а також підіб’ємо підсумки чемпіонату, визначивши найкращого шеф-кухара серед юніорів (віком від 16-ти років), найкращого професійного шеф-кухара та найкращого майстра суші на кубки голови Житомирської облдержадміністрації та голови Житомирської міської ради. Завтра до 15:00 ми закінчимо всі етапи змагань тут (у ТЦ «МЕТРО», – ред.), а вже оголошення результатів відбудеться у розважальному комплексі «Каньон», – сказав Віктор Фіалковський.

Офіційне відкриття чемпіонату за участю керівників міста та області заплановане на 13:00 16 вересня. Після цього, зі слів організатора, відбуватиметься декілька майстер-класів, зокрема й для дітей учасників АТО. Крім того, на відвідувачів чекає кріо-шоу з використанням рідкого азоту та сухого льоду.

Як повідомляв Житомир.info, мета проведення чемпіонату «Battle Chefs 1.0» полягає в поліпшенні кулінарного рівня міста Житомира, щоб у майбутньому тут можна було проводити різні гастрономічні заходи на рівні з Києвом.

Заступник голови Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України, керівник творчого об`єднання «Шеф-груп» міста Житомир, організатор проекту «Battle Chefs 1.0» Віктор Фіалковський

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі