Місто

На клумбах в одному з дворів Житомира знайшли безногих ящірок

16 September 2016, 15:31

Дивних плазунів, зовні схожих на мідянку, мешканці будинку по вулиці Шевченка, 103 помітили на одній із клуб ще в серпні. Підтверджень, що тварини небезпечні, у них немає. Більше того, екологи припускають, що то – взагалі безногі ящірки. Але мешканці про всяк випадок залишили на паркані біля клумби табличку з написом «Обережно – змії!»

Про це у коментарі Житомир.info 16 вересня розповіла голова правління ОСББ «Шевченко 103» Інна Атаманчук, реагуючи на розголос ситуації в соцмережах.

«Ця ситуація не нова – плазунів ми вперше побачили ще влітку цього року, у серпні. На вужів вони не були схожими, тому ми й занепокоїлися. Хоча то не було зміїне кубло – їх, може, було кілька. Можливо, коли привозили на клумбу землю, вони разом із мохом потрапили до нас. Одного плазуна сусід, побачивши, взагалі забив. Зважаючи на те, що тоді ми не знали точно, отруйні ті плазуни чи ні, вирішили залишити табличку (з написом «Увага! Обережно – змії!» – ред.). Хоча спеціалісти, котрим ми показували фото з їх зображенням, сказали, що то взагалі безногі ящірки. Зокрема світлини ми перенаправили у Київ – доктору біологічних наук, екологу Володимиру Гандзюрі. Він сказав, що то, скоріше за все, веретільниця ламка, тобто безнога ящірка зі змієподібним тілом. Останнім часом плазунів не бачили, тим не менш вирішили поберегтися», – пояснила вона.

Голова правління ОСББ каже, що зверталися з цього приводу до міської ради. У мерії ж порадили самотужки слідкувати за чистотою газонів у дворі.

«У мерії відповіли, мовляв, як балансоутримувач будинку слідкуйте за санітарним станом газонів самостійно. Санітарний стан у нас хороший, але багато рослинності на клубах. Також у мерії сказали, що фахівця, який цим займається немає, тому треба звернутися до МНС, якщо побачимо наступного разу. До МНС я теж зверталася, але в телефонному режимі – вони сказали, що за потреби готові виїхати... Насправді ж, не так страшно у нас, як це почало в соцмережах описуватися, коли на фотографіях – ледь не пітон», – додала Інна Атаманчук.

Фото зі сторінки Михайла Гвоздецького у Фейсбук

Фото Інни Атаманчук

Як повідомляв Житомир.info, у місті Овручі Житомирської області жінку, яка збирала в лісі ягоди, вкусила гадюка.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі