Місто

Чи готові житомиряни відмовитись від машин у Всесвітній день без автомобіля

16 September 2016, 16:21

Відмовитись від забруднюючих атмосферу автомобілів та пересісти на велосипеди, громадський транспорт, або ж просто пройтись пішки - до цього українців закликають у Всесвітній день без автомобілів, який відзначають щороку 22 вересня.

Традиція проводити День без автомобілів масово на національному рівні народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього близько двох десятків міст. Але вже за три роки до таку ініціативу підтримали у 35 країнах світу. Цього року офіційно Всесвітній День без автомобілів відзначатимуть і в Україні. У цей день люди відмовляються від автомобілів на користь громадського транспорту, велосипедів або пішої ходьби. Чи готові житомиряни бодай на одну добу відмовитись від своїх машин, ми 16 вересня поцікавились у водіїв.

«Ну, на один день - це не проблема, на один-два дні відмовитись від автомобіля - це взагалі не проблема. А на громадському транспорті ми їздимо і так. У мене трохи хвора спина, тому на велосипеді я їздити не можу», - говорить житомирянин Володимир.

«Я відмовляюсь і не тільки 22 вересня, на вихідних катаюсь на велосипеді. В цьому плані все нормально. Автомобілем користуюсь по мірі потреби. Ну, це частина життя, від якої можна відмовитись, а те, що велотранспорт  - це добре, то це і так зрозуміло», - каже житомирянин Юрій.

«Це, в принципі, правильно. Але ви розумієте, тут у кого яка робота. Теж від цього ж залежить. Наприклад, далекобійники ніколи від цього не відмовляться. Але ці акції вітаються, звичайно», - вважає житомирянин Сергій.

«На один день готовий, звичайно, це круто, і потрібно підтримувати такі речі», - каже житомирянин Денис.

«Щойно я автомобіль поставив в гараж і от їду на велосипеді. На велосипеді їду за автомобілем і навпаки. Це кожному потрібно робити раціонально, оптимально та індивідуально, але я вітаю такі речі», - розповідає житомирянин Ігор.

«22 вересня буду в Києві і буду ходити пішки. Насправді це дуже кльово, я тільки «за». Буде дуже класно, якщо в Житомирі буде багато доріжок для велосипедистів, якщо це буде культивуватись, якщо наша молодь буде більше уваги звертати на спорт, якщо ми будемо організовувати велопробіги. Це дуже круто», - переконана житомирянка Ксенія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі