Економіка

З початку року Житомирська область компенсувала Південно-Західній залізниці 211, 5 тис. грн за перевезення пільговиків

20 September 2016, 10:13

За 8 місяців 2016 року залізницею в приміському сполученні перевезено 10,4 млн пільгових категорій пасажирів на загальну суму 112,3 млн грн, сума компенсації складає 1,9 млн грн. Житомирська область компенсувала 211,5 тисяч гривень. Сума недоотриманих коштів складає – 110,4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Південно-Західної залізниці.

«Південно-Західна залізниця звернулася до обласних адміністрацій в очікуванні відшкодування витрати на перевезення пільговиків у приміському сполученні від замовників послуги згідно з чинним законодавством. Адже рухомий склад, який курсує у приміському сполученні, постійно потребує ремонту, щоб працювати на маршрутах у належному технічному стані.

Упродовж останніх років фінансування видатків районного бюджету за державними програмами соціального захисту населення, в т.ч. і на компенсаційні виплати за проїзд пільгових категорій громадян залізничним транспортом, проводилось за рахунок субвенцій, передбачених державним бюджетом України на відповідний рік. За оренду земельних ділянок по яких пролягає залізниця, сума нарахованого податку залізниці за 2016 рік складає 260 млн гривень, сплачено залізницею податку 148 млн. Кошти надходять до місцевих бюджетів відповідної територіальної громади. Територіальні громади не сплачують компенсацію залізниці та відмовляють в укладанні договорів за перевезення пільгових категорій громадян», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, перше відправлення електрички за маршрутом Житомир-Київ відбулося у Житомирі 25 травня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі