Події

ТРЦ «Глобал UA» «замінував» житомирський школяр

20 September 2016, 11:51

 Поліцейські встановили, що про уявне закладення вибухівки у приміщенні бістро, розміщеного у торгівельно-розважальному комплексі, екстрені служби сповістив неповнолітній житель обласного центру. Триває досудове розслідування.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Увечері 19 вересня оперативники карного розшуку розшукали автора неправдивого повідомлення про замінування торгівельно-розважального комплексу.

16-річний учень однієї із житомирських загальноосвітніх шкіл спочатку не визнавав своєї причетності до здійснення тривожного дзвінка та повідомлення екстреним службам неправдивої інформації про можливий вибух. Утім, під тиском зібраних поліцейськими доказів таки зізнався у вчиненні кримінального правопорушення. Свої дії хлопець назвав «дотепним жартом». Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: запам’ятайте самі і роз’ясніть своїм неповнолітнім дітям, що подібні жарти про замінування об’єктів і вибухівку у публічних місцях є не лише недоречними за умов проведення на сході країни антитерористичної операції, а й тягнуть за собою кримінальне покарання у вигляді реального позбавлення волі строком від 2 до 6 років», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info,  19 вересня з житомирського ТРЦ «Глобал UA» евакуювали персонал та відвідувачів: шукали вибухівку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі