Місто

Побратими, волонтери і друзі розповіли, яким був заступник командира житомирської 95-ї бригади Сергій Дзиба

20 September 2016, 13:47

У Житомирі 20 вересня попрощалися із заступником командира 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергієм Дзибою, який помер 17 вересня. Прощання відбулося без преси на території військової частини, де служив офіцер. Щоб віддати шану побратиму, у Житомир з’їхались військовослужбовці з різних міст України, друзі, волонтери та представники влади.

Ті, хто особисто був знайомий із Сергієм Дзибою, розповіли, що причиною його смерті став серцевий напад. Багато хто і досі говорить про нього у теперішньому часі.

«Я знаю Сергія вже, мабуть, років 15, навіть забув, скільки. Я особисто зараз проходжу службу в місті Чернігові, зі мною люди, які теж приїхали з різних міст, які його дуже добре знали, товаришували, і для яких це великий удар. Ми коли дізналися, всі зібрались, бо така людина, яка заслуговує честі і слави. Сам все вмів і вмів навчити інших. Так долею Що свого часу він потрапив спочатку в 13-й батальйон, а потім пройшовши війну на сході він заслужено отримав посаду заступника командира бригади», - розповідає друг офіцера Володимир Козієв.

«Він пройшов усі етапи цієї війни, був людиною з великої букви, користувався дуже великою пошаною людей, солдатів, офіцерів, ветеранів. Був дуже порядною людиною», - розповів колишній командир 95-ї бригади Віктор Чабаненко.

Житомирський волонтер Олег Бойко розповідає, що спершу сприйняв новину про смерть Сергія Дзиби, як невдалий жарт, бо напередодні бачився з ним.

«Він завжди тебе вислухає, він завжди йде на контакт, для нього не було проблем, які б не можна було вирішити. Сергій - це мужик. Пройшов АТО, ні подряпини і тут в мирному місті... Він відноситься до типу тих людей, тих АТОшніков, які багато про війну не розповідають. Він був в бойових діях, багато не розповідав. Він не хвалився, що АТО пройшов, війна. Він був простим хлопцем», - згадує Олег Бойко.

«Справжній військовий, справжній офіцер, справжній товариш. Для всіх нас це був взірець, яким має бути військовий. Дуже шкода що так сталося, що він пішов із життя. Він ще молодий, що жити і жити. Людина вижила на війні і мирному, спокійного житті йде на той світ - це дуже важко. Вічна пам'ять йому», - каже начальник медичної служби 199 навчального центру підготовки ВДВ Сергій Архангельський.

1 жовтня Сергію Дзибі мало виповнитися 47 років. Поховали його на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі