Політика

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відзначила роботу Черняхівської ЗОШ I-III ступенів

21 September 2016, 09:47

У ході робочого візиту до Житомирської області, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відвідала Черняхівську ЗОШ  I-III ступенів. Зустріч була запланована не випадково, адже будівництво освітнього закладу, яке розпочалося ще у 90-х, та витрати на яке сягають мільйони гривень, нарешті підходить до закінчення.

Галина Шлапак, директор Черняхівської ЗОШ I-III ступенів: «Починаючи з 2009 року поетапно вводиться в експлуатацію нове приміщення нашої школи. Зараз ми знаходимося в блоці «А», який був запущений 5 років тому. На той час кошторисна вартість будівництва була близько 8 млн. У минулому році розпочалося завершення блоку «Б», а разом з блоком «А» це вже цілісний освітній комплекс. Було освоєно близько 7 млн грн, з яких більше 6 млн – це кошти Державного фонду регіонального розвитку. Відповідно у співфінансуванні із селищною радою. На разі, завершується блок «Б», потрібно ще близько 7 млн грн. Це також державні кошти, які вкладаються для того, щоб завершити цілісний освітній комплекс».

За словами директора, більшу частину коштів, необхідних для завершення будівництва, було направлено із Державного фонду регіонального розвитку, також не мало важливу роль відіграла й підтримки депутатів, зокрема, депутата Верховної Ради України Павла Дзюблика.

Галина Шлапак, директор Черняхівської ЗОШ I-III ступенів: «Звичайно, ми маємо владну підтримку, адже знаходимося у стані постійного будівництва. Я маю на увазі кошти, які надходять з Всеукраїнського фонду економічного розвитку, і звісно, надзвичайно потужною підтримкою виступають депутати районної ради та депутат Верховної Ради Павло Володимирович Дзюблик. Двоє його дітей навчаються у нас, та й сам він є вихованцем нашого освітнього закладу, тож підтримку ми відчуваємо постійно».

Міністра освіти і науки вже на вході чекало керівництво району, школи та учні навчального закладу. Оглянувши новенькі класи, Лілія Гриневич зустрілась з викладацьким складом. Впровадження нових освітніх програм, тонкощі роботи по інклюзивній формі навчання, підвищення заробітної плати – ось не повний перелік тем, які цікавили вчителів. Поспілкувавшись із присутніми та надавши вичерпні відповіді, Лілія Михайлівна подякувала педагогічному складу за їх роботу та відзначила рівень школи загалом.

Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України: «Ця школа є позитивним прикладом, адже ми бачимо, що тут вводяться в експлуатацію нові приміщення та сюди приїжджає все більше дітей на навчання. Наша ідея, коли ми говоримо про сільські території – це доступ та підвищення якості освіти. Така ідея може працювати тоді, коли ми концентруємо ресурси і після цього, така школа може стати базовою школою, куди будуть приїжджати діти старших класів, Для нас дуже важливо, що тут необхідно дообладнати певною базою не тільки приміщення, а саме кабінети.  У мене надзвичайно приємне враження від педагогічного колективу цієї школи, тому що оновлені програми початкової школи можуть запрацювати для учнів тільки тоді, коли вони пройдуть через розум і серце учителів. І сьогоднішня зустріч продемонструвала, що вчителі перейнялися цими змінами та доносять їх до дітей».

Народний депутат України Павло Дзюблик, який був одним із ініціаторів поїздки Міністра саме до Черняхівської ЗОШ, розповів про майбутні плани навчального закладу.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Хочу зазначити, що з Лілею Михайлівною ми співпрацюємо уже давно: наш спільний законопроект став законом, згідно якого учні 8 класів забезпечуються підручниками за державний рахунок. Ми вже давно запрошували її відвідати нашу Черняхівську ЗОШ, адже те будівництво, яке розпочалося ще у 87-му році нарешті завершено. До цього процесу долучилось багато людей. Сподіваюсь, що у подальшому, всі плани, про які ми спілкувалися з керівництвом району, а саме про майбутнє школи,  здійсняться, і Лілія Михайлівна не залишиться осторонь цього. Мова ж йде про те, щоб даний освітній заклад у перспективі став опорною школою, і я переконаний, що спільними зусиллями, нам вдасться тут зробити найкращу опорну школу Житомирщини.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі