Події

Командування ВДВ розповіло, як у житомирському навчальному центрі травмувався 35-річний курсант

21 September 2016, 11:37

Після проведення всіх необхідних експертиз було встановлено, що 35-річний курсант Володимир Лиманець з Житомира травмувався внаслідок особистої необережності.

Про це повідомляє прес-служба Командування ВДВ ЗС України.

«Протягом червня-серпня 2016 року було поширено інформацію через засоби масової інформації, що стосувалася обставин травмування молодшого сержанта Л.В.А. військовослужбовця навчального центру ВДВ ЗС України(Житомир). Інформація була неперевіреною та недостовірною, до завершення службового та прокурорського розслідування, що спричинило нагнітання інформаційно-соціальної напруги та завдало моральної, інформаційної шкоди як військовослужбовцям навчального центру ВДВ зокрема, так і військам ВДВ загалом.

Командування навчального центру від самого початку виникнення ситуації із травмуванням молодшого сержанта Л.В.А. було відкрите до діалогу, максимально надавало сприяння у проведені слідства та службового розслідування. Сповідує принципи взаємоповаги, правдивості, достовірності та повноти висвітлення інформації щодо цього факту і закликає всі засоби масової інформації, які поширили недостовірну, неповну інформацію або відомості, що не відповідають дійсності та навести їхнє офіційне спростування.

Командування Високомобільних десантних військ Збройних сил України, керівництво навчального центру ВДВ офіційно заявляє, що відповідно до постанови військової прокуратури Житомирського гарнізону від 31 серпня 2016 року, внесене 17 червня 2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 406 КК України, закрите на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю у діянні складу кримінального правопорушення.

Даним провадженням встановлено, що факт порушення військовослужбовцями навчального центру ВДВ статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що спричинили тілесні ушкодження військовослужбовцю вказаного навчального центру молодшому сержанту Л.В.А., не підтвердився.

В свою чергу, вказані тілесні ушкодження отримані вояком внаслідок особистої необережності, під час перебування у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджується довідкою наркологічного диспансеру, де встановлено, що станом на момент пробовідбору крові містився етиловий алкоголь у концентрації «1,21» проміле», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року після «виховання» в навчальному центрі ВДВ 35-річний курсант Володимир Лиманець з Житомира опинився в госпіталі з переломом черепа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі