Події

Правоохоронці затримали киян, які в Житомирській області облаштували нелегальну бурштинову копальню

21 September 2016, 13:02

Правоохоронці вночі 21 вересня затримали чотирьох копачів-нелегалів з Київщини та Житомирської області. З нелегальної копальні вилучено специфічне обладнання для незаконної діяльності.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Близько 2 години ночі у лісовому масиві поблизу с. Селезівки Овруцького району правоохоронці помітили осіб, діяльність яких вказувала на видобуток надр. Як з’ясувалося, четверо чоловіків, серед яких один житель Київської області, інші – з Олевського району Житомирщини, віком від 19 до 37 років, організували нелегальну бурштинову копальню. Сонячне каміння видобували, розмиваючи ґрунт за допомогою спецобладнання. З місця події правоохоронці вилучили 2 потужні водяні помпи з дизельним двигуном, 10 пожежних рукавів та 2 автомобілі УАЗ. Для подальшого з’ясування обставин старателів разом з вилученими автівками та оснащенням було доставлено до Овруцького відділення поліції.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочато кримінальне провадження. Робота правоохоронців з протидії та попередження незаконного видобутку корисних копалин, у тому числі й бурштину, на Житомирщині триває», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, під час нічного рейду в «бурштиновому» районі Житомирської області затримали п’ятьох копачів.

Фото з сайту ГУ Нацполіції у Житомрській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі