Політика

Волонтери ініціативної групи «Об’єднання Самопоміч» разом зі студентами та школярами влаштували в Житомирі флешмоб до Дня миру

21 September 2016, 16:10

21 вересня у Житомирі біля приміщення кінотеатру «Жовтень» волонтери ініціативної групи «Об’єднання Самопоміч» разом зі студентами та школярами влаштували флешмоб «Житомир за мир».

Під час заходу студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка разом зі школярами сплели з осінніх квітів на гілок верби вінок. Молодші учні школи №12 роздавали житомирянам власноруч зроблених паперових голубів та вітали зі святом миру.

За словами керівника ініціативної групи «Самопоміч» Станіслава Балакішієва, такий флешмоб у Житомирі організовують вдруге.

«Ініціативна група «Самопоміч» сьогодні проводить захід до Дня миру. Цей захід ми започаткували ще минулоріч, тільки тоді ми це робили ще в іншій локації, на площі Перемоги, і йшли до стели загиблих на Майдані, яка знаходиться в даний момент біля Михайлівського собору. Сьогодні ми локацію зробили біля «Жовтня» і будемо нести вінок до стели Небесної Сотні, яка знаходиться біля обласної ради», – розповів Станіслав Балакішієв.

Сплетений вінок студенти з школярами поклали до стели Небесної Сотні та вклонилися героям Майдану вшанувавши загиблих хвилиною мовчання. Після цього священики Свято-Михайлівського собору прочитали молитву за мир та спокій в Україні.

«Ми хочемо, аби житомиряни і люди на всій Україні сьогодні помолилися за те, аби в нашій державі був мир, щоб між нами також був мир», – наголосив керівник ініціативної групи «Самопоміч» Станіслав Балакішієв.

З вишитих українських рушників студенти ЖДУ ім. І. Франка поблизу стели Небесної Сотні зробили слово «Мир», а школярі після виконання спільно гімну України разом з волонтерами ініціативної групи «Об’єднання Самопоміч» запустили у небо голубів.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі