Політика

Фракція «Самопомочі» в обласній раді закликає не сваритися, а допомагати громадам

22 September 2016, 09:33

Довкола скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради розгорнувся штучний скандал. На думку фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді, депутати мають показувати приклад єдності довкола вирішення проблем громади, а не займатися чварами. Так, депутат Євген Жабокрицький днями зареєстрував заяву про скликання позачергової сесії із підписами 24 депутатів. Від імені фракції «Об’єднання «Самопоміч» наполягав ще влітку на внесенні змін до перспективного плану формування територій громад області Попільнянської селищної громади.

«Ще до попередньої сесії, 21 липня, ми не встигли подати це питання до робочої групи, і таким чином вони не потрапили у загальний перелік на розсуд депутатів в оновленому перспективному плані. Тоді на сесії я задав запитання голові облради Лабунській Анжеліці: чи буде позачергова сесія, щоб ми могли завчасно обговорити і потрапити у бюджетний рік? Вона відповіла, що сесія буде.  Після того я цікавився, коли буде наступне засідання сесії, вона відповіла: «Мені нецікаво». Кілька разів зв’язувався з нею: вона то була на лікарняному, то зайнята іншими справами. До 11 серпня я уже зібрав 22 підписи. Тим часом інші громади готувалися до подачі документів щодо змін до перспективного плана. Про це сказало мені і керівнитцво облдержадміністрації, яке також просило почекати із сесією. Чекали до початку вересня. Я як мінімум був тричі на прийомі у голови обласної ради, у тому числі з головою Попільнянської райдержадміністрації. І мене ще звинувачували, що я зволікав із передачею документів, мовляв, не так наполягав. Я промовчав тоді, але зараз мовчати не буду!» – прокоментував ситуацію Євген Жабокрицький.

Депутат стверджує, що до нього зверталися «ходаки» з облради, які просили не подавати заяву на скликання позачергової сесії. Раніше й в ОДА говорили почекати, щоб інші громади підготували належним чином папери до перспективного плану.

«На початку вересня щонайменше сотня людей, серед яких були і чиновники обласної адміністрації, і з обласної ради, й інші, чула, як ми сперечалися з Анжелікою Вікторівною під час зібрання робочої групи з питань об’єднання територіальних громад. Мені закидали, що підписи депутатів не дійсні, бо подані на трьох аркушах без вказування на кожному предмету заяви. Проте у регламенті обласної ради немає ані слова про таку вимогу. Уже немає чого чекати і я пішов та зареєстрував заяву про скликання сесії, бо наша фракція вважає своїм обов’язком захищати права громад», - додав депутат.

І наголосив, що вважає претензії з боку голови обласної ради на свою адресу абсурдними, що він має щось спростовувати. Оскільки керується винятково інтересами громад.

«Я готовий за кожне своє слово відповісти на детекторі брехні, бо дехто закидає мені, що маю щось спростувати. Судами мене точно тут не залякати. Пропоную шукати шляхи порозуміння, а не приводи для сварок та пліток», - підкреслив Жабокрицький. 

Прес-служба фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі