Місто

У Житомирі відбувся перший спортивно-оздоровчий фестиваль «Поліський дракон»

25 September 2016, 15:28

На гребній базі «Спартак» у Житомирі 25 вересня пройшов перший спортивно-оздоровчий фестиваль «Поліський дракон». У ньому взяли участь 6 команд: «Старий лосось», «Колос», «Сальса-фан», «Естети», «Крошу» та «Z-Dragon». Змагання між командами відбувалися на 2-х дистанціях: 100 метрів та 250 метрів. Один із співорганізаторів спортивно-оздоровчого фестивалю «Поліський дракон»  Юрій Бардашевський зізнається: таким чином заохочують якомога більше людей до веслувального спорту та здорового способу життя.

«Залучення житомирян до здорового способу життя, до занять фізичною культурою, спортом, зокрема, нашим чудовим і цікавим видом спорту - веслування на човнах-драконах. Цей вид спорту дуже видовищний, ви сьогодні це зможете побачити. Човен довжиною 12,5 метрів, прикрашений головою  дракона спереду, хвостом дракона позаду, ставиться великий шкіряний барабан, у який барабанщик б’є і задає ритм спортсменам. Вид спорту ще гарний тим, що він є командний», - розповів  співорганізатор фестивалю Юрій Бардашевський.
Повеслувати на човнах «драконах» приїхав і віце- прем’єр-міністр Геннадій Зубко.

«Мені дуже приємно, що це відбувається саме в Житомирі, тут дуже класна вода, дуже легка, дуже чисте повітря. Я думаю, що житомиряни заслуговують на те, щоб саме центр по веслувального спорту повернувся в Житомир. Я завжди підтримував веслувальний вид спорту, тому що це здоров’я, вода, чисте повітря. І найголовніше, бачите скільки дітей сьогодні тут. Тому нам потрібно залучати людей, міняти своє відношення до матеріальної бази, а ми повинні підтримувати», - каже віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко.
 
Наймолодшому учаснику команди «Сальса-фан» Івану - 11 років. Хлопець зізнається: аби правильно грести потрібно багато тренуватись. 
 
«Щоб добре займатися цим спортом потрібно тренуватись дуже довго і тоді тебе візьмуть грести. І потрібно не навскоси грести, а прямо», - ділиться своїми знаннями Іван Андрущенко.
 
Після першого запливу про свої враження розповів капітан команди «Z-Dragon» Артем Ражев.
 
«Враження просто зашкалюють, ми вперше взяли участь у змаганнях даного типу. У нас була команда сформована фактично зі всього міста Житомира: представники Житомирської міської ради, Корольовської районної ради, зібрали всіх тих людей, які полюбляють спорт, люблять ним займатися. Наша команда почала займатися буквально місяць тому, півтора, тому фактично ніякого результату ми і не могли показати, тільки навчилися правильно грести. Що стосується того, що він розвиває, та розвиває все. Перш за все здоров’я, дивіться, яка у нас чудова природа, ми дихаємо, розквітаємо», - каже начальник управління муніципального розвитку міської ради Артем Ражев.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі